Maak elk feest compleet met deze heerlijke feesttaart met zomervruchten en witte chocolade. Recept voor 12 personen, klaar in 1 uur 20 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-07-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van 2 simpele cakes. Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 165 graden Celsius. Meng 400 gram suiker, 400 gram roomboter en vanillesuiker samen in de keukenmachine tot een glad mengsel.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en blijf mengen. Voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe en blijf mengen, tot er een mooi glad en gelig cakebeslag ontstaat.
Gebruik boter om de springvormen in te vetten, en bestuif deze met een dun laagje bloem.
Verdeel het cakebeslag over de 2 springvormen. Bak de cakes ongeveer een uur lang in de oven. Open de oven in de tussentijd niet, anders heb je kans dat de cakes gaan inzakken!
Prik er met een houten prikker na 1 uur in, om te zien of de cakes gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit, en blijft er niets aan vastplakken? Dan zijn de cakes gaar. Haal de cakes dan uit de oven en plaats deze op het afkoelrek.
Meng 250 gram roomboter, een theelepel vanille extract en 150 gram poedersuiker samen tot een gladde botercrème.
Plaats 1 van de (afgekoelde) cakes op een taarthouder. Besmeer de bovenkant evenredig met het botermengsel. Plaats er dan de tweede cake bovenop.
Verdeel de rest van de botercrème over de bovenkant en zijkanten van de cakes. Dit gaat het makkelijkst met een klein taart spateltje.
Schil een mango en snijd de helft in dunne plakjes. Decoreer de taart met het zomerfruit, voeg zoveel toe als dat je zelf wilt.
Maak een bain marie door een laagje water in een pan te gieten en deze aan de kook te brengen. Plaats dan de kom op de pan en smelt hierin de witte chocolade.
Bedruip de taart met de witte chocolade. Geniet van deze heerlijke feesttaart met zomerfruit!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.