Duvelkesvlees
😍 33Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Duvelkesvlees

Een stoofpotje met een gedurfde naam. Duvelkesvlees is pittig, zoutig, gevuld met kruiden en zelfs pindakaas. Je kunt je niet voorstellen hoe lekker dit is!

55 minuten
6 personen
Recept duvelkesvlees

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
55 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Meng azijn, ketjap manis, ketchup, nasikruiden en de 3 soorten sambal. Pel de ui en snijd deze vervolgens in halve ringen. Verwijder overtollige spieren en vet van de varkenshaas en snijd deze dan in stukken.

Meng het azijnmengsel met de uienringen en varkenshaas, dek af met huishoudolie en marineer zolang mogelijk. Op zijn minst een uur, maar het liefst de hele nacht. 

Duvelkesvlees
Duvelkesvlees

Duvelkesvlees afmaken – 45 minuten

Verwarm de braadpan of andere pan met dikke bodem op middelhoog vuur en voeg het vlees met de marinade toe. Bak dit ongeveer een kwartier.

Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Voeg de champignonkwarten toe aan de pan en bak dan nogmaals een kwartier.

Voeg 1 eetlepel pindakaas toe en kook tot de gewenste dikte is bereikt. Voeg een scheut koffiemelk of room toe en breng op smaak met ketjap, sambal, peper en zout.

Serveer het duvelkesvlees met frietjes, kroepoek en een salade. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

33 waarderingen
😍
33
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
4 reacties op "Duvelkesvlees"
Marjo zegt op 12-03-2021
Eindelijk het recept gevonden van duvelkes vleisj mijn schoonmoeder maakte het ik vind het heerlijk. Dit weekend eten we het met frietjes. We laten jullie weten welke lekkerder is 😉
Ohmydish zegt op 12-03-2021
Hoi Marjo, wat leuk om te horen! Dit is het soort duvelkes vleisj zoals bij Brasserie Foroxity in Sittard, zó lekker! Smakelijk alvast, ben benieuwd welke lekkerder is 😉. Liefs, Véronique
Marjo zegt op 14-03-2021
Hallo Veronique, Het is heerlijk mijn man zei dat het net zo lekker was als zijn moeder maakte. Dat is een groot compliment want de wortelen stamppot heb ik 20x opnieuw moeten maken 🤣😂. Groetjes
Ohmydish zegt op 14-03-2021
Dat is nog eens een super compliment! Heel fijn om te horen, veel liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.