Deze dragonsalade met sperziebonen is heerlijk met een aantal sneetjes geroosterd bruin brood. Klaar in 20 minuten, recept voor 2 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-07-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul de middelgrote pan met water en voeg er een snufje zout aan toe. Breng het water dan aan de kook. Snijd de uiteindes van de sperziebonen af en snijd doormidden.
Voeg de sperziebonen toe aan het kokend water, en kook deze in een aantal minuten beetgaar. Haal uit de pan en spoel deze direct af onder koud, stromend water om te voorkomen dat de sperziebonen doorgaren.
Pel de rode ui en snijd doormidden, snijd dan de rode ui in halve ringen. Was de rijpe tomaten en snijd in parten. Snijd een halve krop ijsbergsla in stukken.
Haal de dragonblaadjes van de stengels af en meng goed door de salade. Maak nu een simpele vinaigrette voor over de salade. Meng Dijon mosterd en witte wijnazijn in een kleine kom.
Voeg langzaam de olijfolie toe en gebruik de garde om alles goed door te mengen. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
Verdeel de sla met dragon, tomatenpartjes, halve rode uiringen en sperziebonen over 2 borden. Giet de vinaigrette over de salade heen.
Gebruik een dunschiller om de Parmezaanse kaas te schaven. Geniet van deze simpele, maar heerlijke salade. Wij hebben er een aantal sneetjes geroosterd bruin brood bij gegeten. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.