Ohmydish.nl


Dragonsalade met sperziebonen

Deze dragonsalade met sperziebonen is heerlijk met een aantal sneetjes geroosterd bruin brood. Klaar in 20 minuten, recept voor 2 personen.

Dragonsalade met sperziebonen
20 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Dragonsalade met sperziebonen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Halve krop ijsbergsla
  • 2 rijpe tomaten
  • 150 gram sperziebonen
  • Handvol verse dragon
  • 1 rode ui
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 150 ml olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Dragonsalade met sperziebonen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Middelgrote pan
  • Keukenmesje
  • Kleine kom
  • Garde
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Dunschiller

Bereiden

20 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/dragonsalade-met-sperziebonen


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul de middelgrote pan met water en voeg er een snufje zout aan toe. Breng het water dan aan de kook. Snijd de uiteindes van de sperziebonen af en snijd doormidden.

Voeg de sperziebonen toe aan het kokend water, en kook deze in een aantal minuten beetgaar. Haal uit de pan en spoel deze direct af onder koud, stromend water om te voorkomen dat de sperziebonen doorgaren.

Pel de rode ui en snijd doormidden, snijd dan de rode ui in halve ringen. Was de rijpe tomaten en snijd in parten. Snijd een halve krop ijsbergsla in stukken. Haal de dragonblaadjes van de stengels af en meng goed door de salade.

Maak nu een simpele vinaigrette voor over de salade. Meng Dijon mosterd en witte wijnazijn in een kleine kom. Voeg langzaam de olijfolie toe en gebruik de garde om alles goed door te mengen. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.

Dragonsalade met sperziebonen Dragonsalade met sperziebonen

De dragonsalade met sperziebonen afmaken -- 5 minuten

Verdeel de sla met dragon, tomatenpartjes, halve rode uiringen en sperziebonen over 2 borden. Giet de vinaigrette over de salade heen. Gebruik een dunschiller om de Parmezaanse kaas te schaven.

Geniet van deze simpele, maar heerlijke salade. Wij hebben er een aantal sneetjes geroosterd bruin brood bij gegeten. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.