Crumpets
😍 4Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Crumpets

Deze Engelse crumpets zijn een soort dikke pannenkoekjes, heerlijk luchtig en sponsachtig qua textuur. Ze zijn het proberen waard en zijn warm het allerlekkerste met een lik boter, marmite en/of jam.

50 minuten
4 personen

Onze Britse vrienden spraken al vaker over crumpets, een soort dikke pannenkoekjes met gaatjes. Deze gaatjes geven het een luchtige en tegelijkertijd sponsachtige textuur. Ik kreeg het perfecte recept en ging ermee aan de slag.

Nadat ik de Engelse crumpets maakte deelde ik deze met onze Britse vrienden, die ze dubbel en dwars hebben goedgekeurd. Een stukje thuis in Frankrijk, want ze smaakte precies zoals ze horen te zijn.

Ze zijn overheerlijk en ik snap hun liefde voor crumpets inmiddels. Waar de één de crumpets het liefste eet met zoveel boter dat het tijdens het eten over je kin druipt, vult de ander het aan met Marmite en een derde gaat liever voor een hartige crumpet met gesmolten kaas.

Crumpets ingrediënten

Recept crumpets

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-01-2024, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten

Crumpets beslag maken – 20 minuten + wachttijd

Zorg ervoor dat 100 ml water en 200 ml melk lauwwarm zijn en vooral niet te warm. Voeg 1 theelepel suiker en 5 gram gist toe en roer goed.

Laat het gistmengsel ongeveer 15 minuten staan tot het flink gaat schuimen.

Meng 250 gram witbrood bloem samen met 1 theelepel zout en voeg dan langzaam het gistmengsel toe. Roer tot een glad beslag, dek af met een schone theedoek en laat het beslag 2 uur rijzen op een warme plek. 

Zelf crumpets maken - stap 1
Zelf crumpets maken - stap 1

Meng een halve theelepel baksoda samen met 50 ml lauwwarm water en roer dit door het beslag. Laat het beslag nogmaals een half uur rijzen op een warme plek.

De crumpets bakken – 30 minuten

Gebruik een kwast om de gietijzeren pan en kookringen in te vetten met neutrale olie en plaats de ringen in de pan. Verwarm de pan op middelhoog vuur, door het mee laten verwarmen van de ringen zullen deze minder snel gaan plakken.

Zelf crumpets maken - stap 2
Zelf crumpets maken - stap 2

Zet het vuur laag en voeg een lepel beslag per kookring, zorg ervoor dat de ringen voor de helft gevuld zijn met het beslag.

Bak de crumpets tot de bovenkant droog is geworden, je zult zien dat ze vol kleine gaatjes zitten. Dit kan wel even duren, want ze worden het best langzaam op laag vuur gebakken.

Zelf crumpets maken - stap 3
Zelf crumpets maken - stap 3
Zelf crumpets maken - stap 4
Zelf crumpets maken - stap 4

Haal de crumpets uit de kookringen, je kunt hier een klein mesje voor gebruiken. Vet de kookringen opnieuw in en herhaal voor het resterende beslag.

Mocht je de crumpets pas later gaan serveren, dan laat je ze afkoelen op een afkoelrek. Mocht je de crumpets direct gaan serveren, dan bak je de bovenkant tot deze goudbruin is. Dit kun je in de pan doen, in de broodrooster of onder de grill van je oven.

Engelse luchtige pannenkoekjes (Crumpets)
Engelse luchtige pannenkoekjes (Crumpets)

Serveer met boter, marmite, jam of een combinatie hiervan. Je kunt de crumpets ook beleggen met kaas en deze onder de grill laten smelten voor een hartige crumpet. Eet smakelijk!

Tips!

Zijn Engelse crumpets hartig of zoet?

Engelse crumpets zijn van zichzelf niet per se hartig of zoet, de topping bepaald hoe ze gegeten worden. Voor een zoete crumpet kies je voor bijvoorbeeld boter, marmite of jam. Voor een hartige crumpet kies je voor kaas, deze wordt meestal nog even gesmolten onder de grill.

Wat is het verschil tussen crumpets en English muffins?

Crumpets en muffins zijn beide een soort broodjes/pannenkoeken die worden gebakken in de pan i.p.v. oven. In het beslag van crumpets zit geen ei, terwijl voor het maken van muffins een deeg wordt gebruikt. Beide worden gemaakt met gist.

English muffins zijn iets steviger dan crumpets, daarnaast worden ze in de pan aan beide kanten gebakken en een crumpet maar aan één kant. Crumpets eet je in zijn geheel, terwijl muffins eerst door midden worden gesneden zoals bij de klassieke eggs benedict.

Wat vind je van dit recept?

4 waarderingen
😍
4
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
268.6 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
47.61 g
4.76 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
2.69 g
1.18 g
Eiwitten
9.57 g
Vezels
1.98 g
Natrium
795.13 mg
Mineralen
Ijzer
0.68 mg
Calcium
73.28 mg
Magnesium
23.88 mg
Kalium
23.88 mg
Fosfor
113.5 mg
Koper
0.23 mg
Zink
1.04 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0 µg
Vitamines
Vitamine C
1 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
0.02 mg
Vitamine B1
0.24 mg
Vitamine B2
0.4 mg
Vitamine B6
0.25 mg
Vitamine B12
0.2 µg
Foliumzuur
60.13 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Crumpets"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.