Onweerstaanbaar lekkere chocolate chip koekjes zijn ook nog eens heel makkelijk zelf te maken. Recept voor 30 chocolate chip koekjes.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-03-2016, dit recept is voor 15 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 28-09-2024
Let op: Dit recept gaat uit van een normaal formaat oven, het bakken zal hiermee in 2 delen moeten. Voor dit recept hebben we gebruik gemaakt van "Callebaut" chocolade callets (druppels). Je kunt ook repen chocolade gebruiken en deze dan zelf in stukken hakken.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Bekleed de ovenplaat met bakpapier.
Smelt 115 gram ongezouten boter op laag vuur in het kleine sauspannetje. Zet het vuur uit zodra de boter gesmolten is, deze moet namelijk niet te heet worden.
Meng 170 gram donkere basterdsuiker samen met 170 gram (normale) suiker, de 2 grote eieren, gesmolten boter en 1 theelepel vanille extract in 1 van de grote kommen met behulp van een garde.
Meng 300 gram bloem samen met het bakpoeder en een snufje zout. Voeg de droge ingrediënten toe aan de grote kom met de natte ingrediënten, en meng goed samen met behulp van een houten lepel. Voeg er dan de pure chocolade aan toe, en probeer de chocolade in het deeg te verdelen.
Schep een volle eetlepel aan chocolate chip deeg in je handen. Dit gaat makkelijker als je je handen een beetje nat maakt, aangezien het deeg behoorlijk plakkerig is.
Rol het het dan tot een bal en plaats deze op de bakplaat en druk een beetje platter, ongeveer een 5 centimeter van elkaar af. De koekjes worden veel breder en hebben ruimte nodig om te bakken. De exacte afstand die nodig is, is afhankelijk van de grootte van de deegballen.
Bak de chocolate chip koekjes goudbruin in 12 tot 15 minuten tijd. Je krijgt zachtere chocolate chip koekjes als je deze maar 12 minuten bakt, en stevigere als je deze langer bakt.
Verplaats de chocolate chip koekjes na het bakken op een afkoel rek. Laat de koekjes afkoelen tot kamertemperatuur. Bak in de tussentijd de andere helft van de chocolate chip koekjes. De koekjes kunnen in een luchtdichte bak tot 5 dagen na bakken bewaard worden. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.