Ohmydish.nl


Chocolate chip koekjes

Onweerstaanbaar lekkere chocolate chip koekjes zijn ook nog eens heel makkelijk zelf te maken. Recept voor 30 chocolate chip koekjes.

30 minuten 15 personen Hapjes en snacks
Chocolate chip koekjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 115 gram ongezouten boter
  • 170 gram donkere basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 170 gram suiker
  • 340 gram pure chocolade
  • 300 gram bloem
  • 3/4e theelepel baksoda
  • een snufje zout
Chocolate chip koekjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 grote kommen
  • Garde
  • Oven
  • bakplaat
  • Bakpapier
  • Afkoel rek (heel belangrijk!)
  • Klein sauspannetje
  • Houten lepel

Bereiden


30 minuten 15 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocolate-chip-koekjes


Let op: Dit recept gaat uit van een normaal formaat oven, het bakken zal hiermee in 2 delen moeten. Voor dit recept hebben we gebruik gemaakt van "Callebaut" chocolade callets (druppels). Je kunt ook repen chocolade gebruiken en deze dan zelf in stukken hakken.

Voorbereiding -- 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Bekleed de ovenplaat met bakpapier. 

Smelt 115 gram ongezouten boter op laag vuur in het kleine sauspannetje. Zet het vuur uit zodra de boter gesmolten is, deze moet namelijk niet te heet worden. 

Meng 170 gram donkere basterdsuiker samen met 170 gram (normale) suiker, de 2 grote eieren, gesmolten boter en 1 theelepel vanille extract in 1 van de grote kommen met behulp van een garde. 

Meng 300 gram bloem samen met het bakpoeder en een snufje zout. Voeg de droge ingrediënten toe aan de grote kom met de natte ingrediënten, en meng goed samen met behulp van een houten lepel. Voeg er dan de pure chocolade aan toe, en probeer de chocolade in het deeg te verdelen.

Chocolate chip koekjes
Chocolate chip koekjes

De chocolate chip koekjes bakken -- 20 minuten

Schep een volle eetlepel aan chocolate chip deeg in je handen. Dit gaat makkelijker als je je handen een beetje nat maakt, aangezien het deeg behoorlijk plakkerig is. 

Rol het het dan tot een bal en plaats deze op de bakplaat en druk een beetje platter, ongeveer een 5 centimeter van elkaar af. De koekjes worden veel breder en hebben ruimte nodig om te bakken. De exacte afstand die nodig is, is afhankelijk van de grootte van de deegballen. 

Bak de chocolate chip koekjes goudbruin in 12 tot 15 minuten tijd. Je krijgt zachtere chocolate chip koekjes als je deze maar 12 minuten bakt, en stevigere als je deze langer bakt. 

Verplaats de chocolate chip koekjes na het bakken op een afkoel rek. Laat de koekjes afkoelen tot kamertemperatuur. Bak in de tussentijd de andere helft van de chocolate chip koekjes. De koekjes kunnen in een luchtdichte bak tot 5 dagen na bakken bewaard worden. Geniet ervan!

Aangeraden producten (7)


Wat vind jij van dit recept?
3 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Mini kiwi sorbet

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.