Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Chocoladetaart met Guinness

Verwen jezelf met deze heerlijke zelfgemaakte chocoladetaart met Guinness. Recept voor 12 personen, klaar in 40 minuten. Super lekker!

Chocoladetaart met Guinness
40 minuten 12 personen Taart en cake
Chocoladetaart met Guinness

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 ml Guinness
  • 400 gram boter + extra om mee in te vetten
  • 75 gram donkere chocolade + extra om mee te garneren
  • 250 gram bloem + extra
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel baksoda
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels Baileys
Chocoladetaart met Guinness
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Keukenmixer met garde
  • Ronde bakvorm van 26 cm
  • Kleine pan + kom die daar in past (om een bain marie te maken)
  • Silicone spatel
  • Oven
  • Taartrooster

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocoladetaart-met-guinness


Voorbereiding -- 30 minuten

Vet de bakvorm in met boter en een dun laagje bloem. Verhit de oven alvast voor tot een temperatuur van 180 graden celsius.

Maak een bain marie door een klein laagje water in een klein pannetje te gieten. Plaats de kom er bovenop en voeg daar 200 gram boter en 75 gram donkere chocolade aan toe. De chocolade en boter zullen na ongeveer 5 minuten geheel gesmolten zijn. Haal dan de kom van het pannetje af en laat de inhoud ietwat afkoelen.

Voeg in de tussentijd de eieren toe aan je keukenmachine en meng deze luchtig. Voeg 2 eetlepels poedersuiker toe en mix totdat het mengsel een lichte kleur heeft, en nog luchtiger is. Dit duurt 2 tot 3 minuten. Voeg dan de ietwat afgekoelde boter en chocolade mix toe aan de eieren en meng samen. Voeg ook de Guinness, baksoda, een snufje zout toe en als laatste beetje bij beetje de bloem.

Blijf mixen totdat het mengsel een glad beslag is geworden. Giet het beslag in de ingevette springvorm en bak de taart 20 minuten in de oven. Controleer of de taart gaar is door een houten prikkertje in de taart te steken. Blijft er niets of heel weinig op het prikkertje achter? Dan is de taart gaar. Haal dan de taart uit de oven en plaats deze op een taartrooster totdat de taart geheel is afgekoeld.

Chocoladetaart met Guinness Chocoladetaart met Guinness

Afmaken van de chocoladetaart met Guinness -- 10 minuten

Voeg boter toe aan de kom van je keukenmachine en klop deze luchtig op. Voeg dan 4 eetlepels poedersuiker en 3 eetlepels Baileys toe om een zachte Baileys topping te maken.

Verdeel de Baileys topping over de chocoladetaart met Guinness en garneer met chocoladeschaafsels. Smakelijk!



Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Griekse witte bonensalade
Volgend recept →
Wafels met warme kersen

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!