Verwen jezelf met deze heerlijke zelfgemaakte chocoladetaart met Guinness. Recept voor 12 personen, klaar in 40 minuten. Super lekker!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-05-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vet de bakvorm in met boter en een dun laagje bloem. Verhit de oven alvast voor tot een temperatuur van 180 graden celsius. Maak een bain marie door een klein laagje water in een klein pannetje te gieten.
Plaats de kom er bovenop en voeg daar 200 gram boter en 75 gram donkere chocolade aan toe. De chocolade en boter zullen na ongeveer 5 minuten geheel gesmolten zijn.
Haal dan de kom van het pannetje af en laat de inhoud ietwat afkoelen. Voeg in de tussentijd de eieren toe aan je keukenmachine en meng deze luchtig.
Voeg 2 eetlepels poedersuiker toe en mix totdat het mengsel een lichte kleur heeft, en nog luchtiger is. Dit duurt 2 tot 3 minuten. Voeg dan de ietwat afgekoelde boter en chocolade mix toe aan de eieren en meng samen.
Voeg ook de Guinness, baksoda, een snufje zout toe en als laatste beetje bij beetje de bloem. Blijf mixen totdat het mengsel een glad beslag is geworden.
Giet het beslag in de ingevette springvorm en bak de taart 20 minuten in de oven. Controleer of de taart gaar is door een houten prikkertje in de taart te steken.
Blijft er niets of heel weinig op het prikkertje achter? Dan is de taart gaar. Haal dan de taart uit de oven en plaats deze op een taartrooster totdat de taart geheel is afgekoeld.
Voeg boter toe aan de kom van je keukenmachine en klop deze luchtig op. Voeg dan 4 eetlepels poedersuiker en 3 eetlepels Baileys toe om een zachte Baileys topping te maken.
Verdeel de Baileys topping over de chocoladetaart met Guinness en garneer met chocoladeschaafsels. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.