Verwen jezelf met deze heerlijke zelfgemaakte chocoladetaart met Guinness. Recept voor 12 personen, klaar in 40 minuten. Super lekker!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/chocoladetaart-met-guinness
Maak een bain marie door een klein laagje water in een klein pannetje te gieten. Plaats de kom er bovenop en voeg daar 200 gram boter en 75 gram donkere chocolade aan toe. De chocolade en boter zullen na ongeveer 5 minuten geheel gesmolten zijn. Haal dan de kom van het pannetje af en laat de inhoud ietwat afkoelen.
Voeg in de tussentijd de eieren toe aan je keukenmachine en meng deze luchtig. Voeg 2 eetlepels poedersuiker toe en mix totdat het mengsel een lichte kleur heeft, en nog luchtiger is. Dit duurt 2 tot 3 minuten. Voeg dan de ietwat afgekoelde boter en chocolade mix toe aan de eieren en meng samen. Voeg ook de Guinness, baksoda, een snufje zout toe en als laatste beetje bij beetje de bloem.
Blijf mixen totdat het mengsel een glad beslag is geworden. Giet het beslag in de ingevette springvorm en bak de taart 20 minuten in de oven. Controleer of de taart gaar is door een houten prikkertje in de taart te steken. Blijft er niets of heel weinig op het prikkertje achter? Dan is de taart gaar. Haal dan de taart uit de oven en plaats deze op een taartrooster totdat de taart geheel is afgekoeld.
Chocoladetaart met Guinness
Verdeel de Baileys topping over de chocoladetaart met Guinness en garneer met chocoladeschaafsels. Smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.