Deze vol van smaak en goed vullende champignon lasagne met kip pesto gaat zeker een favoriet van je worden. Met bechamelsaus en pulled chicken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-12-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een pan met water, voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra het water kookt, en plaats nu de 2 kipfilets in het water.
Laat de kip ongeveer 10 - 15 minuten lang garen, haal ze dan uit het water en trek het vlees uit elkaar met behulp van 2 vorken. Meng er de groene pesto doorheen.
Pel de uitjes en teentjes knoflook en snijd deze in zo fijn mogelijke stukjes. Maak de béchamelsaus of gebruik kant-en-klare witte saus.
Maak de witte- en kastanje champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd deze in partjes. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit hier het uitje en de knoflook in aan.
Voeg nu de in partjes gesneden witte- en kastanje champignons aan toe en schep goed door. Bak de champignons 5 minuten en zet dan het vuur uit.
Begin met het opbouwen van de lasagne.
Pak de ovenschaal en verdeel ongeveer de helft van de gebakken champignons over de bodem heen.
Bedek met lasagnevellen, breek eventueel waar nodig.
Verdeel nu en laag bechamelsaus over de vellen heen.
Verdeel ongeveer de helft van het kip en pesto mengsel.
Voeg nu ook de resterende champignons toe.
Bedek wederom met lasagnevellen.
Voeg nu wederom een laag bechamelsaus toe.
Voeg nu de resterende kip toe.
Bedek de lasagne met een royale laag geraspte kaas.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bak de champignon lasagne met kip pesto mooi gaar en goudbruin af in ongeveer 25 minuten tijd.
Garneer eventueel met een aantal blaadjes verse basilicum. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.