Ohmydish.nl


Champignon lasagne met kip pesto

(8)

Deze vol van smaak en goed vullende champignon lasagne met kip pesto gaat zeker een favoriet van je worden. Met bechamelsaus en pulled chicken.

50 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Champignon lasagne met kip pesto

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 lasagnevellen
  • 2 kipfilets
  • 1 klein potje groene pesto
  • 500 gram witte champignons
  • 500 gram kastanje champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uitjes
  • 500 ml béchamelsaus
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout
Champignon lasagne met kip pesto ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote ovenschaal
  • Oven
  • Kookpan
  • Bakpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Champignonborsteltje of keukenpapier
  • Pollepel
  • Grote kom
  • 2 vorken
  • Klein pannetje (optioneel)

Bereiden


50 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/champignon-lasagne-met-kip-pesto


Voorbereiding – 25 minuten

Vul een pan met water, voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra het water kookt, en plaats nu de 2 kipfilets in het water.

Laat de kip ongeveer 10 - 15 minuten lang garen, haal ze dan uit het water en trek het vlees uit elkaar met behulp van 2 vorken. Meng er de groene pesto doorheen.

Pel de uitjes en teentjes knoflook en snijd deze in zo fijn mogelijke stukjes. Maak de béchamelsaus of gebruik kant-en-klare witte saus.

Maak de witte- en kastanje champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd deze in partjes. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit hier het uitje en de knoflook in aan.

Voeg nu de in partjes gesneden witte- en kastanje champignons aan toe en schep goed door. Bak de champignons 5 minuten en zet dan het vuur uit.

Begin met het opbouwen van de lasagne.

Pak de ovenschaal en verdeel ongeveer de helft van de gebakken champignons over de bodem heen.

Bedek met lasagnevellen, breek eventueel waar nodig.

Verdeel nu en laag bechamelsaus over de vellen heen.

Verdeel ongeveer de helft van het kip en pesto mengsel.

Voeg nu ook de resterende champignons toe.

Bedek wederom met lasagnevellen.

Voeg nu wederom een laag bechamelsaus toe. 

Voeg nu de resterende kip toe.

Bedek de lasagne met een royale laag geraspte kaas.

Champignon lasagne met kip pesto
Champignon lasagne met kip pesto

De champignon lasagne met kip pesto afmaken – 25 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bak de champignon lasagne met kip pesto mooi gaar en goudbruin af in ongeveer 25 minuten tijd.

Garneer eventueel met een aantal blaadjes verse basilicum. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Bloemkool broccoli soep
Volgend recept →
Sriracha mayonaise

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.