Ohmydish.nl


Carre d'ambre mini hamburgers

Met een kaas zó zacht die je niet kunt snijden maar waar je een lepel voor nodig hebt. YEAH! Deze Carre d'ambre mini hamburgers zijn klaar in 20 minuten.

Carre d'ambre mini hamburgers
20 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Carre d'ambre mini hamburgers

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 kleine hamburger broodjes
  • 250 gram gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • flinke handvol broodkruim
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • Handvol verse rucola
  • 100 gram carre d'ambre, of andere soort zachte geitenkaas (op kamertemperatuur)
  • 6 witte champignons
  • Olijfolie
  • Zout en peper
Carre d'ambre mini hamburgers ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes en snijplank
  • Middelgrote kom
  • Sladroger
  • Champignonborsteltje of keukenpapier
  • Kleine bakpan
  • Grilpan
  • Broodmes

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

20 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/carre-dambre-mini-hamburgers


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel en snijd de ui in fijne stukjes. Vermeng de mosterd, broodkruim, ei, ui en gemengd gehakt totdat het mengsel stevig genoeg is om er kleine hamburgertjes mee te vormen. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Gebruik je handen om van het gehaktmengsel kleine hamburgertjes te maken.

Was de rucola en maak de blaadjes droog met behulp van een sladroger. Gebruik een champignonborsteltje of keukenpapier om de champignons schoon te maken. Snijd de champignons vervolgens in plakjes.

Carre d'ambre mini hamburgers Carre d'ambre mini hamburgers

Kooktijd -- 10 minuten

Verhit de grillpan op hoog vuur en verdeel wat olijfolie aan beide kanten van de mini hamburgertjes. Grill de hamburgers 2 minuten aan beide zijden, of totdat er een duidelijke grill lijn te zien is. De tijd die nodig is om de hamburgertjes te bakken is afhankelijk van de dikte.

Verhit olijfolie in de kleine bakpan en fruit hierin de champignonplakjes een aantal minuten aan. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbroodjes open en verdeel wat rucola over de onderkant van elk hamburger. Plaats de hamburger en de gebakken champignon plakjes op het broodje. Maak de mini hamburgers af door er een schep carre d'ambre kaas overeen te gieten. Plaats dan de bovenkant van het hamburgerbroodje erop. Serveer direct, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.