Carre d'ambre mini hamburgers

(4)

Met een kaas zó zacht die je niet kunt snijden maar waar je een lepel voor nodig hebt. Deze Carre d'ambre mini hamburgers zijn klaar in een mum van tijd!

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Carre d'ambre mini hamburgers

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 8 kleine hamburger broodjes
  • 250 gram gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • flinke handvol broodkruim
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • Handvol verse rucola
  • 100 gram carre d'ambre, of andere soort zachte geitenkaas (op kamertemperatuur)
  • 6 witte champignons
  • Olijfolie
  • Zout en peper
Carre d'ambre mini hamburgers Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes en snijplank
  • Middelgrote kom
  • Sladroger
  • Champignonborsteltje of keukenpapier
  • Kleine bakpan
  • Grilpan
  • Broodmes

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/carre-dambre-mini-hamburgers


Voorbereiding – 10 minuten

Pel en snijd de ui in fijne stukjes. Vermeng de mosterd, broodkruim, ei, ui en gemengd gehakt totdat het mengsel stevig genoeg is om er kleine hamburgertjes mee te vormen.

Breng het geheel op smaak met peper en zout. Gebruik je handen om van het gehaktmengsel kleine hamburgertjes te maken.

Was de rucola en maak de blaadjes droog met behulp van een sladroger. Gebruik een champignonborsteltje of keukenpapier om de champignons schoon te maken.

Snijd de champignons vervolgens in plakjes. 

Carre d'ambre mini hamburgers
Carre d'ambre mini hamburgers

De carre d'ambre mini hamburgers afmaken – 10 minuten

Verhit de grillpan op hoog vuur en verdeel wat olijfolie aan beide kanten van de mini hamburgertjes. Grill de hamburgers 2 minuten aan beide zijden, of totdat er een duidelijke grill lijn te zien is.

De exacte tijd die nodig is om de hamburgertjes te bakken is afhankelijk van de dikte. Verhit olijfolie in de kleine bakpan en fruit hierin de champignonplakjes een aantal minuten aan.

Breng de burgers op smaak met peper en zout. Snijd de hamburgerbroodjes open en verdeel wat rucola over de onderkant van elk hamburger.

Plaats de hamburger en de gebakken champignon plakjes op het broodje. Maak de mini hamburgers af door er een schep carre d'ambre kaas overeen te gieten.

Plaats dan de bovenkant van het hamburgerbroodje erop. Serveer direct, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
4 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!