Carpaccio salade met truffeldressing

(4)

Een carpaccio salade met truffeldressing is het ideale voorgerecht. Vol van smaak, heerlijk licht en extra lekker met hazelnoten en Parmezaanse kaas.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Carpaccio salade met truffeldressing

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram ossenhaas (of runderlende)
  • 4 handenvol gemengde sla
  • halve komkommer
  • handvol cherrytomaatjes
  • 6 zongedroogde tomaten
  • handvol hazelnoten
  • ongeveer 50 gram Parmezaanse kaas
  • optioneel: maldon zout

Ingrediënten truffeldressing

  • 1 theelepel mosterd
  • 20 ml appel ciderazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 60 ml hazelnotenolie
  • 1 eetlepel truffeltapenade
  • peper en zout naar smaak
Carpaccio salade met truffeldressing Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine kom
  • garde
  • dunschiller
  • optioneel: snijmachine
  • optioneel: sla centrifuge

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/carpaccio-salade-met-truffeldressing


Je kunt de carpaccio op verschillende manieren snijden. Je kunt deze ook al gesneden kopen, of laat de slager de ossenhaas dun snijden.

Om de ossenhaas zelf het mooiste te kunnen snijden, kun je deze eerst invriezen. Je kunt de ossenhaas vervolgens makkelijker met een snijmachine of koksmes dun snijden.

Voorbereiding – 10 minuten

Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Was de komkommer en snijd deze in stukjes, blokjes of plakjes.

Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en hak de hazelnoten grof. Snijd de cherry tomaatjes eventueel door de helft.

Carpaccio salade met truffeldressing
Carpaccio salade met truffeldressing

Carpaccio salade met truffeldressing afmaken – 10 minuten

Maak de truffeldressing door appelazijn, honing, mosterd en truffeltapenade goed te mengen. Voeg dan langzaam de hazelnootolie toe terwijl je blijft mengen met een garde. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel hier de cherry tomaatjes, zongedroogde tomaatjes en komkommer overheen. Gebruik een dunschiller om de Parmezaanse kaas over de salade te schaven.

Verdeel de carpaccio over de salade en maak af met truffeldressing en gehakte hazelnoten. Serveer eventueel voor extra smaak een klein beetje maldon zout op de carpaccio. Eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

4 stemmen

Carpaccio salade met truffeldressing: Veel gestelde vragen

Wat is carpaccio?

Carpaccio betekent ‘dun gesneden’, en er wordt meestal een Italiaans koud voorgerecht mee bedoeld. Deze klassieke carpaccio wordt gemaakt van dungesneden rauw rundvlees, dit kan bijvoorbeeld runderlende of ossenhaas zijn.

Is carpaccio gezond?

Rood vlees bevat eiwitten, vitamines, mineralen en vooral veel ijzer. Rood vlees bevat daarnaast weinig vet, maar teveel rood vlees eten is dan weer iets minder gezond.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.