Een carpaccio salade met truffeldressing is het ideale voorgerecht. Vol van smaak, heerlijk licht en extra lekker met hazelnoten en Parmezaanse kaas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-10-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt de carpaccio op verschillende manieren snijden. Je kunt deze ook al gesneden kopen, of laat de slager de ossenhaas dun snijden.
Om de ossenhaas zelf het mooiste te kunnen snijden, kun je deze eerst invriezen. Je kunt de ossenhaas vervolgens makkelijker met een snijmachine of koksmes dun snijden.
Was de sla indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Was de komkommer en snijd deze in stukjes, blokjes of plakjes.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en hak de hazelnoten grof. Snijd de cherry tomaatjes eventueel door de helft.
Maak de truffeldressing door appelazijn, honing, mosterd en truffeltapenade goed te mengen. Voeg dan langzaam de hazelnootolie toe terwijl je blijft mengen met een garde. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel hier de cherry tomaatjes, zongedroogde tomaatjes en komkommer overheen. Gebruik een dunschiller om de Parmezaanse kaas over de salade te schaven.
Verdeel de carpaccio over de salade en maak af met truffeldressing en gehakte hazelnoten. Serveer eventueel voor extra smaak een klein beetje maldon zout op de carpaccio. Eet smakelijk!
Wat is carpaccio?
Carpaccio betekent ‘dun gesneden’, en er wordt meestal een Italiaans koud voorgerecht mee bedoeld. Deze klassieke carpaccio wordt gemaakt van dungesneden rauw rundvlees, dit kan bijvoorbeeld runderlende of ossenhaas zijn.
Is carpaccio gezond?
Rood vlees bevat eiwitten, vitamines, mineralen en vooral veel ijzer. Rood vlees bevat daarnaast weinig vet, maar teveel rood vlees eten is dan weer iets minder gezond.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.