Heb je trek in een stevige lunch? Dit broodje gerookte makreel met dille is snel te maken. Recept voor 1 persoon, klaar in 15 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 21-06-2016, dit recept is voor 1 persoon en duurt 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd de knoflook teen zo fijn mogelijk, je kunt hiervoor ook een knoflookpers gebruiken mocht je dit makkelijker vinden.
Meng 3 eetlepels mayonaise, knoflook en een handje dille samen om een heerlijke dille mayonaise te maken. Snijd de komkommers in hele dunne plakjes.
Was de veldsla en dep deze droog met behulp een droge keukendoek. Haal het vel van de gerookte makreel en verwijder al het vlees, zonder de graten.
Voeg de makreel toe aan een kommetje en controleer nogmaals of alle graten verwijderd zijn.
Pak de twee plakken brood en besmeer deze met de dille mayonaise. Bedek het broodje vervolgens dan met plakjes komkommer.
Voeg dan de veldsla en de makreel op de komkommer. Garneer het broodje met een klein takje dille. Herhaal deze stap voor het andere broodje.
Aangezien de gerookte makreel al zout is, hoef je niet persé extra zout toe te voegen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.