Broodje gerookte makreel met dille

(8)

Heb je trek in een stevige lunch? Dit broodje gerookte makreel met dille is snel te maken. Recept voor 1 persoon, klaar in 15 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-06-2016, dit recept is voor 1 persoon en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-10-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Ontbijt
Broodje gerookte makreel met dille

Ingrediënten


  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1/2 komkommer
  • Handje veldsla
  • Aantal takjes dille
  • 1 gerookte makreel
  • 2 plakken rustiek brood
  • 1 knoflook teen

Kookgerei nodig


  • Garde
  • 2 grote kommen
  • Broodmes
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Vork
  • Droge keukendoek

Broodje gerookte makreel met dille Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 1 persoon Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/broodje-gerookte-makreel-met-dille


Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de knoflook teen zo fijn mogelijk, je kunt hiervoor ook een knoflookpers gebruiken mocht je dit makkelijker vinden.

Meng 3 eetlepels mayonaise, knoflook en een handje dille samen om een heerlijke dille mayonaise te maken. Snijd de komkommers in hele dunne plakjes.

Was de veldsla en dep deze droog met behulp een droge keukendoek. Haal het vel van de gerookte makreel en verwijder al het vlees, zonder de graten.

Voeg de makreel toe aan een kommetje en controleer nogmaals of alle graten verwijderd zijn. 

Broodje gerookte makreel met dille
Broodje gerookte makreel met dille

Broodje gerookte makreel met dille afmaken – 5 minuten

Pak de twee plakken brood en besmeer deze met de dille mayonaise. Bedek het broodje vervolgens dan met plakjes komkommer.

Voeg dan de veldsla en de makreel op de komkommer. Garneer het broodje met een klein takje dille. Herhaal deze stap voor het andere broodje.

Aangezien de gerookte makreel al zout is, hoef je niet persé extra zout toe te voegen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-06-2016, dit recept is voor 1 persoon en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-10-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Broodje gerookte makreel met dille

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.