Deze geweldige broccoli en rundvlees hamburger vullen goed, dat maakt ze ideaal als avondmaaltijd. In principe zijn het 2 soorten burgers op 1 broodje, wow!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-07-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de aardappel en snijd in stukken. Kook de broccoli en aardappel gaar, hoe kleiner de stukken hoe sneller ze klaar zullen zijn.
Je kunt dit makkelijk controleren met een vork. Giet de aardappel en broccoli af en pureer ze met de keukenmachine.
Pureer kort tot er geen klontjes meer zijn en voeg het paneermeel en ei toe tot het stevig genoeg is om er hamburgers van te maken met je handen.
Breng op smaak met peper en zout en maak er platte hamburgers van. Leg deze op een bord of bakpapier en laat opstijven in de koelkast voor ongeveer 20 minuten.
Meng mosterd en mayonaise samen voor een hele simpele, maar lekkere saus.
Snijd de broodjes doormidden en besmeer de bovenkant met saus. Verdeel de sla over de onderkant. Verhit een grillpan tot heet en besmeer de hamburgers met een klein beetje olijfolie.
Grill de hamburgers ongeveer 3 minuten aan elke kant, of tot het grill patroon zichtbaar is. Verhit ondertussen olijfolie in een kleine koekenpan en bak de dunne broccoli burgers tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten aan elke kant.
Plaats de broccoli burgers op de sla, dan de rundvlees burgers, eventueel jalapeño schijfjes en vergeet natuurlijk de bovenkant van de broodjes niet. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.