Bloemkoolschotel met gehakt
😍 37Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bloemkoolschotel met gehakt

Een heerlijke bloemkoolschotel met gehakt en een smeuïge laag aardappelpuree. Een ideale doordeweekse maaltijd tijdens koudere dagen.

1 uur
4 personen
Bloemkoolschotel met gehakt ingrediënten

Recept bloemkoolschotel met gehakt

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-11-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. 

Schil de aardappels en snijd deze in stukken, kook deze in een middelgrote pan tot deze gaar zijn. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes en kook deze in de grote pan met kokend water tot de bloemkool beetgaar is.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Bloemkoolschotel met gehakt
Bloemkoolschotel met gehakt

De bloemkoolschotel met gehakt afmaken – 40 minuten

Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg het gehakt toe en bak deze enkele minuten.

Bak de tomatenpuree nog even mee om deze te ontzuren en breng op smaak met ketjap, peper en zout. Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal.

Giet de bloemkoolroosjes af zodra deze beetgaar zijn en verdeel deze over het gehakt.

Giet de aardappelen af en maak er puree van, dit kun je met een aardappelstamper of druk ze door een fijne zeef voor een gladde puree. Voeg een klont boter en een scheut melk toe tot de aardappelpuree smeuïg is. 

Breng de puree op smaak met peper, zout en een eetlepel kerrie. Verdeel de aardappelpuree over de bloemkool en maak af met een handvol geraspte kaas.

Bak de bloemkoolschotel mooi goudbruin in ongeveer een half uur.

Tips!

Welke ketjap kan ik het beste gebruiken?

Je kunt voor deze bloemkoolschotel ketjap manis of ketjap medja gebruiken, alle zoete soorten ketjap kun je voor dit recept gebruiken.

Hoe wordt aardappelpuree geel van kleur?

Voor deze ovenschotel heb ik kerrie gebruikt, dit geeft direct een heerlijke smaak. Je kunt eventueel ook kurkuma gebruiken.

Wat vind je van dit recept?

37 waarderingen
😍
37
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
690.19 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
56.49 g
9.76 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
33.25 g
14.65 g
Eiwitten
36.99 g
Vezels
12.47 g
Natrium
1004.8 mg
Mineralen
Ijzer
5.83 mg
Calcium
238.75 mg
Magnesium
111.47 mg
Kalium
111.47 mg
Fosfor
478.01 mg
Koper
0.61 mg
Zink
5.61 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
215.82 mg
Vitamine D
0.62 mg
Vitamine A
0.11 mg
Vitamine B1
0.56 mg
Vitamine B2
0.57 mg
Vitamine B6
1.23 mg
Vitamine B12
2.18 µg
Foliumzuur
126.72 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bloemkoolschotel met gehakt"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.