Bloemkoolsalade met basilicum

(3)

Deze bloemkoolsalade met basilicum heeft een verrassend ingrediënt in de dressing en juist dat maakt de salade extra lekker. Perfecte combinatie met frisse augurkjes, basilicum en tomaat.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-09-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-06-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Bloemkoolsalade met basilicum

Ingrediënten


  • 1 bloemkool
  • handvol cherrytomaten
  • 6 (zure) augurken
  • 10 zwarte olijven
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • handvol verse basilicum
  • 3 eetlepels azijn
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • schuimspaan of vergiet
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • kleine blender

Bloemkoolsalade met basilicum Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bloemkoolsalade-met-basilicum


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes, zorg dat ze niet te groot zijn. 

Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in het kokende water, dit zal ongeveer 5 minuten duren. De bloemkoolsalade is het lekkerste als de bloemkool niet te zacht is.

Snijd de augurken en de zwarte olijven in plakjes. Snijd de cherrytomaatjes door de helft.

Bloemkoolsalade met basilicum
Bloemkoolsalade met basilicum

Bloemkoolsalade met basilicum afmaken – 15 minuten

Maak een dressing door een flinke handvol basilicumblaadjes samen met 3 eetlepels azijn en een scheutje water te pureren.

Voeg de zachte geitenkaas toe en pureer nogmaals tot een dressing. Als de dressing te dik is door het toevoegen van de geitenkaas, voeg je een scheutje extra water toe. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de beetgare bloemkool met de augurkjes, zwarte olijven, gehalveerde tomaten en dressing. Breng nogmaals op smaak met peper en zout, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-09-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-06-2023


Waardeer dit recept!
3 stemmen

Bloemkoolsalade met basilicum: Veel gestelde vragen

Is de bloemkoolsalade warm of koud?

Je kunt deze bloemkoolsalade zowel koud als lauwwarm eten. 

Kan ik de bloemkool ook rauw eten?

Ja, je kunt de bloemkool eventueel ook rauw eten. Ik zou de bloemkoolroosjes dan heel klein maken.

0 reacties op Bloemkoolsalade met basilicum

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.