Deze bloemkoolsalade met basilicum heeft een verrassend ingrediënt in de dressing en juist dat maakt de salade extra lekker. Perfecte combinatie met frisse augurkjes, basilicum en tomaat.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-09-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes, zorg dat ze niet te groot zijn.
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in het kokende water, dit zal ongeveer 5 minuten duren. De bloemkoolsalade is het lekkerste als de bloemkool niet te zacht is.
Snijd de augurken en de zwarte olijven in plakjes. Snijd de cherrytomaatjes door de helft.
Maak een dressing door een flinke handvol basilicumblaadjes samen met 3 eetlepels azijn en een scheutje water te pureren.
Voeg de zachte geitenkaas toe en pureer nogmaals tot een dressing. Als de dressing te dik is door het toevoegen van de geitenkaas, voeg je een scheutje extra water toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de beetgare bloemkool met de augurkjes, zwarte olijven, gehalveerde tomaten en dressing. Breng nogmaals op smaak met peper en zout, eet smakelijk!
Is de bloemkoolsalade warm of koud?
Je kunt deze bloemkoolsalade zowel koud als lauwwarm eten.
Kan ik de bloemkool ook rauw eten?
Ja, je kunt de bloemkool eventueel ook rauw eten. Ik zou de bloemkoolroosjes dan heel klein maken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.