Bloemkoolsalade met basilicum

Deze bloemkoolsalade met basilicum heeft een verrassend ingrediënt in de dressing en juist dat maakt de salade extra lekker. Perfecte combinatie met frisse augurkjes, basilicum en tomaat.

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Bloemkoolsalade met basilicum

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 bloemkool
  • handvol cherrytomaten
  • 6 (zure) augurken
  • 10 zwarte olijven
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • handvol verse basilicum
  • 3 eetlepels azijn
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • grote pan
  • schuimspaan of vergiet
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • kleine blender

Bereiding


Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bloemkoolsalade-met-basilicum


Voorbereiding – 15 minuten

Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes, zorg dat ze niet te groot zijn. 

Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in het kokende water, dit zal ongeveer 5 minuten duren. De bloemkoolsalade is het lekkerste als de bloemkool niet te zacht is.

Snijd de augurken en de zwarte olijven in plakjes. Snijd de cherrytomaatjes door de helft.

Bloemkoolsalade met basilicum
Bloemkoolsalade met basilicum

Bloemkoolsalade met basilicum afmaken – 15 minuten

Maak een dressing door een flinke handvol basilicumblaadjes samen met 3 eetlepels azijn en een scheutje water te pureren.

Voeg de zachte geitenkaas toe en pureer nogmaals tot een dressing. Als de dressing te dik is door het toevoegen van de geitenkaas, voeg je een scheutje extra water toe. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de beetgare bloemkool met de augurkjes, zwarte olijven, gehalveerde tomaten en dressing. Breng nogmaals op smaak met peper en zout, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

0 stemmen

Bloemkoolsalade met basilicum: Veel gestelde vragen

Is de bloemkoolsalade warm of koud?

Je kunt deze bloemkoolsalade zowel koud als lauwwarm eten. 

Kan ik de bloemkool ook rauw eten?

Ja, je kunt de bloemkool eventueel ook rauw eten. Ik zou de bloemkoolroosjes dan heel klein maken.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.