Bloemkoolsalade met basilicum
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bloemkoolsalade met basilicum vegetarisch

Deze bloemkoolsalade met basilicum heeft een verrassend ingrediënt in de dressing en juist dat maakt de salade extra lekker. Perfecte combinatie met frisse augurkjes, basilicum en tomaat.

30 minuten
4 personen
Bloemkoolsalade met basilicum ingrediënten

Recept bloemkoolsalade met basilicum

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-09-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes, zorg dat ze niet te groot zijn. 

Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in het kokende water, dit zal ongeveer 5 minuten duren. De bloemkoolsalade is het lekkerste als de bloemkool niet te zacht is.

Snijd de augurken en de zwarte olijven in plakjes. Snijd de cherrytomaatjes door de helft.

Bloemkoolsalade met basilicum
Bloemkoolsalade met basilicum

Bloemkoolsalade met basilicum afmaken – 15 minuten

Maak een dressing door een flinke handvol basilicumblaadjes samen met 3 eetlepels azijn en een scheutje water te pureren.

Voeg de zachte geitenkaas toe en pureer nogmaals tot een dressing. Als de dressing te dik is door het toevoegen van de geitenkaas, voeg je een scheutje extra water toe. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de beetgare bloemkool met de augurkjes, zwarte olijven, gehalveerde tomaten en dressing. Breng nogmaals op smaak met peper en zout, eet smakelijk!

Tips!

Is de bloemkoolsalade warm of koud?

Je kunt deze bloemkoolsalade zowel koud als lauwwarm eten. 

Kan ik de bloemkool ook rauw eten?

Ja, je kunt de bloemkool eventueel ook rauw eten. Ik zou de bloemkoolroosjes dan heel klein maken.

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
141.86 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
9.14 g
6.8 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
7.21 g
3.3 g
Eiwitten
8.22 g
Vezels
6.57 g
Natrium
1028.32 mg
Mineralen
Ijzer
3.84 mg
Calcium
108.81 mg
Magnesium
35.52 mg
Kalium
35.52 mg
Fosfor
134.79 mg
Koper
0.13 mg
Zink
1.16 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
165.33 mg
Vitamine D
0.1 mg
Vitamine A
104.19 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.24 mg
Vitamine B6
0.51 mg
Vitamine B12
0.06 µg
Foliumzuur
97.35 µg
Vitamine E
0.15 mg
Vitamine K
3.46 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bloemkoolsalade met basilicum"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.