Bladerdeegrolletjes met pesto en kaas

(31)

Trek in een lekker hapje? Deze bladerdeegrolletjes met pesto en kaas zet je zó op tafel. Recept voor 16 bladerdeegrolletjes of 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Bladerdeegrolletjes met pesto en kaas

Ingrediënten


  • 1 grote plak bladerdeeg
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 70 gram fijn geraspte grana padano
  • Handvol pijnboompitjes

Kookgerei nodig


  • Snijplank
  • Bakpapier
  • Siliconen kwast of lepel
  • Koksmes
  • Oven
  • Bakplaat

Bladerdeegrolletjes met pesto en kaas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bladerdeegrolletjes-met-pesto-en-kaas


Voorbereiding -- 15 minuten

Rol het bladerdeeg uit op een snijplank met bakpapier erop. Het bakpapier zorgt ervoor dat het deeg niet aan de snijplank blijft plakken.

Verdeel ongeveer 4 à 5 eetlepels verse groene pesto over het bladerdeeg. Dit gaat het makkelijkst met een siliconen kwast of lepel.

Verwarm de oven alvast voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.

De bladerdeegrolletjes met pesto en kaas afmaken -- 20 minuten

Hak een handvol pijnboompitjes in zo fijn mogelijke stukjes. Verdeel deze samen met 70 gram grana padano (kaas) over het bladerdeeg met de pesto.

Rol het bladerdeeg opnieuw op, doe dit vrij strak maar zorg ervoor dat het deeg niet gaat scheuren. Snijd de rol in plakken van ongeveer 2 centimeter dik.

Plaats de bladerdeegrolletjes met de gesneden kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier erop. Bak de bladerdeegrolletjes in 20 minuten af, of tot goudbruin.

Serveer deze bladerdeegrolletjes als snack, tapas, voorafje of bij de high tea. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-09-2023


Waardeer dit recept!
31 stemmen

6 reacties op Bladerdeegrolletjes met pesto en kaas

Ans Vranken plaatste op 10-03-2020 om 06:46:27

Hoi meid Die bladerdeeg hapjes ga ik maken voor de wandeling op mijn verjaardag! Dank je wel voor de tip! Liefs ?

Ohmydish plaatste op 10-03-2020 om 09:16:17
Wat heerlijk en gezellig, geniet ervan! Liefs
ABily plaatste op 25-04-2020 om 13:20:28
In welke temperatuur bak je ze?
Ohmydish plaatste op 25-04-2020 om 14:42:38
Goedemiddag. Dat staat in het recept: 180 graden Celsius :) Fijne dag!
Lisqnne plaatste op 31-12-2021 om 13:37:41
Zijn deze hapjes ook lekker om koud te eten? Ik wil ze graag van tevoren maken
Ohmydish plaatste op 31-12-2021 om 20:35:19
Deze hapjes kun je prima koud eten, maar je kunt ze als dit mogelijk is ook opnieuw lichtjes verwarmen maar dat is niet perse noodzakelijk. Fijne jaarwisseling! Liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.