Bladerdeegrolletjes met pesto en kaas
😍 31Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bladerdeegrolletjes met pesto en kaas

Trek in een lekker hapje? Deze bladerdeegrolletjes met pesto en kaas zet je zó op tafel. Recept voor 16 bladerdeegrolletjes of 4 personen.

35 minuten
4 personen
Bladerdeegrolletjes met pesto en kaas ingrediënten
Recept bladerdeegrolletjes met pesto en kaas

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 27-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 03-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
35 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Rol het bladerdeeg uit op een snijplank met bakpapier erop. Het bakpapier zorgt ervoor dat het deeg niet aan de snijplank blijft plakken.

Verdeel ongeveer 4 à 5 eetlepels verse groene pesto over het bladerdeeg. Dit gaat het makkelijkst met een siliconen kwast of lepel.

Verwarm de oven alvast voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.

De bladerdeegrolletjes met pesto en kaas afmaken – 20 minuten

Hak een handvol pijnboompitjes in zo fijn mogelijke stukjes. Verdeel deze samen met 70 gram grana padano (kaas) over het bladerdeeg met de pesto.

Rol het bladerdeeg opnieuw op, doe dit vrij strak maar zorg ervoor dat het deeg niet gaat scheuren. Snijd de rol in plakken van ongeveer 2 centimeter dik.

Plaats de bladerdeegrolletjes met de gesneden kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier erop. Bak de bladerdeegrolletjes in 20 minuten af, of tot goudbruin.

Serveer deze bladerdeegrolletjes als snack, tapas, voorafje of bij de high tea. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

31 waarderingen
😍
31
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
188.1 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
6.13 g
0.83 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.5 g
6.06 g
Eiwitten
8.42 g
Vezels
0.93 g
Natrium
529.5 mg
Mineralen
Ijzer
0.96 mg
Calcium
236.1 mg
Magnesium
27.65 mg
Kalium
27.65 mg
Fosfor
231.7 mg
Koper
0.14 mg
Zink
1.25 mg
Jodium
0 µg
Selenium
4.34 µg
Vitamines
Vitamine C
0.8 mg
Vitamine D
0.06 mg
Vitamine A
184.01 mg
Vitamine B1
0.12 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.09 mg
Vitamine B12
0.26 µg
Foliumzuur
11.03 µg
Vitamine E
1.07 mg
Vitamine K
37.04 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
6 reacties op "Bladerdeegrolletjes met pesto en kaas"
Ans Vranken zegt op 10-03-2020
Hoi meid Die bladerdeeg hapjes ga ik maken voor de wandeling op mijn verjaardag! Dank je wel voor de tip! Liefs ?
Ohmydish zegt op 10-03-2020
Wat heerlijk en gezellig, geniet ervan! Liefs
ABily zegt op 25-04-2020
In welke temperatuur bak je ze?
Ohmydish zegt op 25-04-2020
Goedemiddag. Dat staat in het recept: 180 graden Celsius :) Fijne dag!
Lisqnne zegt op 31-12-2021
Zijn deze hapjes ook lekker om koud te eten? Ik wil ze graag van tevoren maken
Ohmydish zegt op 31-12-2021
Deze hapjes kun je prima koud eten, maar je kunt ze als dit mogelijk is ook opnieuw lichtjes verwarmen maar dat is niet perse noodzakelijk. Fijne jaarwisseling! Liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.