Trek in een lekker hapje? Deze bladerdeegrolletjes met pesto en kaas zet je zó op tafel. Recept voor 16 bladerdeegrolletjes of 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 27-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Rol het bladerdeeg uit op een snijplank met bakpapier erop. Het bakpapier zorgt ervoor dat het deeg niet aan de snijplank blijft plakken.
Verdeel ongeveer 4 à 5 eetlepels verse groene pesto over het bladerdeeg. Dit gaat het makkelijkst met een siliconen kwast of lepel.
Verwarm de oven alvast voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Hak een handvol pijnboompitjes in zo fijn mogelijke stukjes. Verdeel deze samen met 70 gram grana padano (kaas) over het bladerdeeg met de pesto.
Rol het bladerdeeg opnieuw op, doe dit vrij strak maar zorg ervoor dat het deeg niet gaat scheuren. Snijd de rol in plakken van ongeveer 2 centimeter dik.
Plaats de bladerdeegrolletjes met de gesneden kant naar beneden op een bakplaat met bakpapier erop. Bak de bladerdeegrolletjes in 20 minuten af, of tot goudbruin.
Serveer deze bladerdeegrolletjes als snack, tapas, voorafje of bij de high tea. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.