Bladerdeeg met pesto

(15)

Deze snelle hapjes van bladerdeeg met pesto zijn super makkelijk om te maken en daarom extra leuk voor een feestje of je volgende borrel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-10-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-01-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Bladerdeeg met pesto

Ingrediënten


  • rechthoekige rol bladerdeeg
  • 3 eetlepels pesto
  • kleine handvol fijngeraspte Parmezaanse kaas

Kookgerei nodig


  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • lepel
  • scherp mes of pizzasnijder

Bladerdeeg met pesto Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bladerdeeg-met-pesto


Bladerdeeg met pesto maken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Besmeer de helft van het bladerdeeg met ongeveer 3 eetlepels groene pesto en een kleine handvol Parmezaanse kaas en vouw het deeg dubbel.

Bladerdeeg met pesto maken - stap 1
Bladerdeeg met pesto maken - stap 1

Snijd het deeg in repen van ongeveer 1.5 cm. Draai elke reep een paar keer rond en draai deze dan in een rondje.

Bladerdeeg met pesto maken - stap 2
Bladerdeeg met pesto maken - stap 2
Bladerdeeg met pesto maken - stap 3
Bladerdeeg met pesto maken - stap 3

Stop het uiteinde onder, zodat deze tijdens het bakken zoveel mogelijk rond zal blijven.

Bladerdeeg met pesto maken - stap 4
Bladerdeeg met pesto maken - stap 4
Bladerdeeg met pesto maken - stap 5
Bladerdeeg met pesto maken - stap 5

Leg het bladerdeeg rolletje op een bakplaat bekleed met bakpapier en herhaal voor het resterende bladerdeeg.

Bladerdeeg met pesto
Bladerdeeg met pesto

Bak de rolletjes mooi goudbruin in ongeveer 15 tot 20 minuten, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-10-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-01-2023


Waardeer dit recept!
15 stemmen

Bladerdeeg met pesto: Veel gestelde vragen

Hoe lang kan ik bladerdeegrolletjes bewaren?

Je kunt het bladerdeeg met pesto ongeveer 2 dagen bewaren in een goed afgesloten bak.

Kan ik ook andere pesto gebruiken?

Behalve groene pesto kun je ook rode pesto gebruiken.

0 reacties op Bladerdeeg met pesto

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.