Ohmydish.nl


Black angus biefstuk met polenta en zoetzure oesterzwammen

Een malse en sappige black angus biefstuk met polenta en zoetzure oesterzwammen. Recept voor 2 personen, klaar in een half uur.

Black angus biefstuk met polenta en zoetzure oesterzwammen
30 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Black angus biefstuk met polenta en zoetzure oesterzwammen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 black angus biefstukken
  • Handvol oesterzwammen van goede kwaliteit
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel tabasco
  • 3 eetlepels zoute (glutenvrije) sojasaus
  • Olijfolie (staat niet op de foto)
  • Optioneel: 80 gram polenta en 25 gram boter en Parmezaanse kaas
Black angus biefstuk met polenta en zoetzure oesterzwammen ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Kleine kom
  • Garde
  • Grillpan
  • Grote pan
  • Kleine sauspan
  • Vierkant bakje met aluminiumfolie erin

Bereiden

30 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/black-angus-biefstuk-met-polenta-en-zoetzure-oesterzwammen


Voorbereiding -- 20 minuten

Haal de biefstukken een half uur voor gebruik uit de koelkast.

Meng 1 eetlepel suiker, 1 theelepel tabasco, 3 eetlepels zoute sojasaus samen in een kleine kom met behulp van een garde. Maak de oesterzwammen schoon (niet onder water!). Wrijf de 2 black angus biefstukken in met wat olijfolie en druk er voorzichtig wat zeezout en zwarte peper in.

Hoe maak je polenta?

Breng 470 ml water met zout erin aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de polenta toe zodra het water kookt en meng goed door met een garde. Zet het vuur lager en kook de polenta aan de hand van de verpakking gaar. Er zijn verschillende soorten polenta, de exacte kooktijd kan per soort verschillen. De polenta die wij gebruikt hebben in dit recept deed er ongeveer 12 minuten over.

De polenta zal tijdens het koken dikker worden, en er zullen bubbels vormen. Dit is goed! Blijf roeren zodat de polenta niet aanbrandt. Breng op smaak met boter, geraspte Parmezaanse kaas en peper en zout.

Bedek de binnenkant van een vierkant bakje met aluminiumfolie en giet hier de polenta in. Wees er zeker van dat de bovenkant helemaal glad is. Wacht totdat de polenta afgekoeld is tot kamertemperatuur voordat je deze tenminste 2 uur lang in de koelkast zet. Je kunt de polenta na deze (afkoel) tijd in elke gewenste vorm snijden.

De black angus biefstuk bakken -- 10 minuten

Verhit de grillpan op de hoogste stand, er moet letterlijk rook van de pan af komen. Verhit in de tussentijd een andere bakpan om de polenta stukjes op te warmen. Verhit ook het sojasaus mengsel op middel-hoog vuur in een klein sauspannetje. Scheur de oesterzwammen doormidden en voeg deze toe aan de saus. Verwarm de zwammen 3 tot 4 minuten lang, terwijl je de black angus biefstuk bakt.

Leg de black angus biefstukken in de grillpan, er zal flink wat rook vanaf komen; zet dus je afzuigkap aan. Draai de biefstukken om na 2 - 3 minuten en bak de andere kant ook 2 -3 minuten. Haal dan de black angus biefstukken uit de pan en laat deze 2 minuten lang rusten.

Serveer met polenta en de zoetzure oesterzwammen.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Mokka panna cotta

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.