Black angus biefstuk met polenta en zoetzure oesterzwammen
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Black angus biefstuk met polenta en zoetzure oesterzwammen

Een malse en sappige black angus biefstuk met polenta en zoetzure oesterzwammen. Recept voor 2 personen, klaar in een half uur.

30 minuten
2 personen
Black angus biefstuk met polenta en zoetzure oesterzwammen ingrediënten

Recept black angus biefstuk met polenta en zoetzure oesterzwammen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-11-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Haal de biefstukken een half uur voor gebruik uit de koelkast. Meng 1 eetlepel suiker, 1 theelepel tabasco, 3 eetlepels zoute sojasaus samen in een kleine kom met behulp van een garde.

Maak de oesterzwammen schoon (niet onder water!). Wrijf de 2 black angus biefstukken in met wat olijfolie en druk er voorzichtig wat zeezout en zwarte peper in.

Hoe maak je polenta?

Breng 470 ml water met zout erin aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de polenta toe zodra het water kookt en meng goed door met een garde.

Zet het vuur lager en kook de polenta aan de hand van de verpakking gaar. Er zijn verschillende soorten polenta, de exacte kooktijd kan per soort verschillen.

De polenta die wij gebruikt hebben in dit recept deed er ongeveer 12 minuten over.

De polenta zal tijdens het koken dikker worden, en er zullen bubbels vormen. Dit is goed! Blijf roeren zodat de polenta niet aanbrandt.

Breng op smaak met boter, geraspte Parmezaanse kaas en peper en zout. Bedek de binnenkant van een vierkant bakje met aluminiumfolie en giet hier de polenta in.

Wees er zeker van dat de bovenkant helemaal glad is. Wacht totdat de polenta afgekoeld is tot kamertemperatuur voordat je deze tenminste 2 uur lang in de koelkast zet. 

Je kunt de polenta na deze (afkoel) tijd in elke gewenste vorm snijden.

De black angus biefstuk bakken – 10 minuten

Verhit de grillpan op de hoogste stand, er moet letterlijk rook van de pan af komen. Verhit in de tussentijd een andere bakpan om de polenta stukjes op te warmen.

Verhit ook het sojasaus mengsel op middel-hoog vuur in een klein sauspannetje. Scheur de oesterzwammen doormidden en voeg deze toe aan de saus.

Verwarm de zwammen 3 tot 4 minuten lang, terwijl je de black angus biefstuk bakt.

Leg de black angus biefstukken in de grillpan, er zal flink wat rook vanaf komen; zet dus je afzuigkap aan.

Draai de biefstukken om na 2 - 3 minuten en bak de andere kant ook 2 -3 minuten. Haal dan de black angus biefstukken uit de pan en laat deze 2 minuten lang rusten.

Serveer met polenta en de zoetzure oesterzwammen.

Wat vind je van dit recept?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
422.67 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
14.34 g
14.22 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
16.72 g
8.23 g
Eiwitten
53.31 g
Vezels
0.94 g
Natrium
3362.1 mg
Mineralen
Ijzer
5.48 mg
Calcium
428.3 mg
Magnesium
59 mg
Kalium
59 mg
Fosfor
697.93 mg
Koper
0.51 mg
Zink
8.63 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
1.84 mg
Vitamine D
0.34 mg
Vitamine A
0.12 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.5 mg
Vitamine B6
0.34 mg
Vitamine B12
3.01 µg
Foliumzuur
24.55 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Black angus biefstuk met polenta en zoetzure oesterzwammen"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.