Zin in iets kouds en zoets? Deze yoghurt met mango is super lekker op hete dagen. We raden aan om hiervan altijd een bakje in je vriezer te bewaren. Zo makkelijk!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 17-05-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je de zoetheid van de mango alleen niet genoeg vindt, kun je een lepel suiker toevoegen aan de kleine sauspan.
Voeg daarbij ook het water en breng aan de kook. Meng met de garde en draai het vuur uit zodra de suiker volledig is opgelost en laat afkoelen.
Schil de mango met de dunschiller en pureer in de blender. Voeg vervolgens yoghurt en suikerwater toe tot een glad mengsel is ontstaan.
Schenk het mengsel in de ijsmachine en laat het draaien tot het genoeg bevroren is.
De tijd zal afhankelijk zijn van de gebruikte machine, over het algemeen zal dit 30 tot 40 minuten duren.
Je kunt deze bevroren yoghurt direct eten wanneer je deze uit de ijsmachine haalt.
Wil je het liever iets minder zacht, schep het dan in een luchtdichte bak en zet het nog even in de vriezer.
Deze fro-yo is houdbaar tot wel 2 maanden lang.
Wij serveerden deze bevroren yoghurt met mango in een eetbare koekjes kom.
Garneer met munt blaadjes en koekkruimels, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.