Bevroren yoghurt met mango
😍 3Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bevroren yoghurt met mango vegetarisch

Zin in iets kouds en zoets? Deze yoghurt met mango is super lekker op hete dagen. We raden aan om hiervan altijd een bakje in je vriezer te bewaren. Zo makkelijk!

40 minuten
6 personen
Recept bevroren yoghurt met mango

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-05-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Als je de zoetheid van de mango alleen niet genoeg vindt, kun je een lepel suiker toevoegen aan de kleine sauspan.

Voeg daarbij ook het water en breng aan de kook. Meng met de garde en draai het vuur uit zodra de suiker volledig is opgelost en laat afkoelen.

Schil de mango met de dunschiller en pureer in de blender. Voeg vervolgens yoghurt en suikerwater toe tot een glad mengsel is ontstaan. 

Bevroren yoghurt met mango
Bevroren yoghurt met mango

Bevroren yoghurt met mango recept afmaken – 30 minuten

Schenk het mengsel in de ijsmachine en laat het draaien tot het genoeg bevroren is.

De tijd zal afhankelijk zijn van de gebruikte machine, over het algemeen zal dit 30 tot 40 minuten duren.

Je kunt deze bevroren yoghurt direct eten wanneer je deze uit de ijsmachine haalt.

Wil je het liever iets minder zacht, schep het dan in een luchtdichte bak en zet het nog even in de vriezer.

Deze fro-yo is houdbaar tot wel 2 maanden lang.

Wij serveerden deze bevroren yoghurt met mango in een eetbare koekjes kom.

Garneer met munt blaadjes en koekkruimels, geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

3 waarderingen
😍
3
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
91.38 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
11.7 g
10.99 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.13 g
1.72 g
Eiwitten
3.73 g
Vezels
0.64 g
Natrium
45 mg
Mineralen
Ijzer
0.18 mg
Calcium
108.41 mg
Magnesium
13.79 mg
Kalium
13.79 mg
Fosfor
82.35 mg
Koper
0.05 mg
Zink
0.36 mg
Jodium
12.88 µg
Selenium
0.86 µg
Vitamines
Vitamine C
16.34 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
2.91 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.06 mg
Vitamine B12
0.31 µg
Foliumzuur
8.52 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0.69 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bevroren yoghurt met mango"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.