Bananenloempia
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Bananenloempia vegetarisch

Zoete en vullende bananenloempia met zelfgemaakte karamelsaus, zó ontzettend lekker! Klaar in 25 minuten, recept voor 4 personen.

Bananenloempia ingrediënten
Recept bananenloempia

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 20 minuten

Verhit suiker en water in een kleine sauspan op laag vuur. Roer niet, wacht tot al het water opgelost is en de suiker bruin begint te worden. 

Voeg slagroom toe en meng goed samen om een heerlijke karamelsaus te maken. Wees voorzichtig want karamel is erg heet. 

Leg een loempiavel op het werkblad, met 1 punt naar boven gewezen. Pel de baby bananen, het is makkelijk om vanaf de bodem te pellen en niet vanaf de steel aangezien de bananen zo klein zijn. Leg een baby banaan in het midden van een loempiavel en vouw naar binnen toe dicht, gebruik een beetje water om het loempiavel aan dicht te plakken. Herhaal deze stap voor de resterende bananen. 

Bananenloempia
Bananenloempia

De bananenloempia bakken – 5 minuten

Verhit zonnebloemolie in een frituur of braadpan met dikke bodem op 180 graden Celsius. 

Frituur de bananenloempia's in 3 tot 4 minuten goudbruin. Bak niet teveel bananenloempia's tegelijkertijd om te voorkomen dat de loempia's aan elkaar plakken. 

Serveer met de karamelsaus en eventueel karamelijs. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
771.74 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
131.34 g
142.27 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.19 g
5.49 g
Eiwitten
8.87 g
Vezels
11.25 g
Natrium
106.18 mg
Mineralen
Ijzer
3.59 mg
Calcium
70.39 mg
Magnesium
174.45 mg
Kalium
174.45 mg
Fosfor
177.9 mg
Koper
0.76 mg
Zink
1.32 mg
Jodium
14.06 µg
Selenium
0.05 µg
Vitamines
Vitamine C
67.75 mg
Vitamine D
0.23 mg
Vitamine A
0.17 mg
Vitamine B1
0.26 mg
Vitamine B2
0.63 mg
Vitamine B6
2.12 mg
Vitamine B12
0.05 µg
Foliumzuur
87.83 µg
Vitamine E
0.03 mg
Vitamine K
0.03 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Bananenloempia"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.