Bananenloempia

(7)

Zoete en vullende bananenloempia met zelfgemaakte karamelsaus, zó ontzettend lekker! Klaar in 25 minuten, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks
Bananenloempia

Ingrediënten


  • 18 baby bananen
  • 18 loempiavellen
  • 100 gram suiker
  • 50 ml water
  • 100 ml slagroom
  • Zonnebloemolie om mee te frituren
  • optioneel: karamel ijs om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • Kleine sauspan
  • Garde
  • Frituur of braadpan met dikke bodem
  • Schuimspaan

Bananenloempia Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/bananenloempia


Voorbereiding -- 20 minuten

Verhit suiker en water in een kleine sauspan op laag vuur. Roer niet, wacht tot al het water opgelost is en de suiker bruin begint te worden. 

Voeg slagroom toe en meng goed samen om een heerlijke karamelsaus te maken. Wees voorzichtig want karamel is erg heet. 

Leg een loempiavel op het werkblad, met 1 punt naar boven gewezen. Pel de baby bananen, het is makkelijk om vanaf de bodem te pellen en niet vanaf de steel aangezien de bananen zo klein zijn. Leg een baby banaan in het midden van een loempiavel en vouw naar binnen toe dicht, gebruik een beetje water om het loempiavel aan dicht te plakken. Herhaal deze stap voor de resterende bananen. 

Bananenloempia
Bananenloempia

De bananenloempia bakken -- 5 minuten

Verhit zonnebloemolie in een frituur of braadpan met dikke bodem op 180 graden Celsius. 

Frituur de bananenloempia's in 3 tot 4 minuten goudbruin. Bak niet teveel bananenloempia's tegelijkertijd om te voorkomen dat de loempia's aan elkaar plakken. 

Serveer met de karamelsaus en eventueel karamelijs. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-05-2023


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Bananenloempia

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.