Zoete en vullende bananenloempia met zelfgemaakte karamelsaus, zó ontzettend lekker! Klaar in 25 minuten, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit suiker en water in een kleine sauspan op laag vuur. Roer niet, wacht tot al het water opgelost is en de suiker bruin begint te worden.
Voeg slagroom toe en meng goed samen om een heerlijke karamelsaus te maken. Wees voorzichtig want karamel is erg heet.
Leg een loempiavel op het werkblad, met 1 punt naar boven gewezen. Pel de baby bananen, het is makkelijk om vanaf de bodem te pellen en niet vanaf de steel aangezien de bananen zo klein zijn. Leg een baby banaan in het midden van een loempiavel en vouw naar binnen toe dicht, gebruik een beetje water om het loempiavel aan dicht te plakken. Herhaal deze stap voor de resterende bananen.
Verhit zonnebloemolie in een frituur of braadpan met dikke bodem op 180 graden Celsius.
Frituur de bananenloempia's in 3 tot 4 minuten goudbruin. Bak niet teveel bananenloempia's tegelijkertijd om te voorkomen dat de loempia's aan elkaar plakken.
Serveer met de karamelsaus en eventueel karamelijs. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.