Een bagel met spek en ei is een simpel en toch luxe ontbijt of lunch broodje. Makkelijk te maken met extra krokant spek uit de oven.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-08-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en plaats de speklappen op een bakplaat. Plaats de spekplakken meteen in de oven terwijl deze nog aan het verwarmen is. Hierdoor zal de spek extra krokant worden.
Bak dan ook de bagels enkele minuten in de oven tot de buitenkant krokant en de binnenkant warm is.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng de eieren samen met een scheut melk en breng deze op smaak met peper en zout.
Verwarm een beetje olie of boter in een middelgrote bakpan en schenk de eieren erin. Plaats een deksel op de bakpan en bak het omelet mooi gaar in ongeveer 5 minuten.
Snijd ondertussen de bagel open met een broodmes en besmeer de bovenkant met een dunne laag mayonaise.
Verdeel de omelet in vieren en plaats deze op de bagels. Plaats twee krokante plakken spek op elke bagel en bestrooi met bieslook. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.