Hoe weet je of een avocado rijp is?

Hoe weet je of een avocado rijp is?

In de supermarkt vind je ze terug: de eetrijpe avocado's. Je kunt er dan vanuit gaan dat de avocado rijp genoeg is voor consumptie. Op andere plekken (zoals een weekmarkt) waar er avocado's worden verkocht staat dit hoogstwaarschijnlijk niet vermeld. Wat nu? Hoe weet je of een avocado rijp is?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten om te controleren of een avocado rijp genoeg is om te eten: 

  • Kleur
  • Hardheid
  • Onderkant

Kleur van een avocado

De kleur is 1 van de allerbelangrijkste kenmerken waar je op moet letten om te controleren of een avocado al eetrijp is. 

Kleurverloop avocado's
Kleurverloop avocado's

Op de foto hierboven is te zien (vanaf links naar rechts): onrijp, bijna rijp en rijp.

Hardheid van een avocado

Voel met je handen of de avocado niet te hard is. Knijp voorzichtig in de avocado. Geeft het vruchtvlees niet mee? Dan is de avocado nog niet eetrijp. Geeft het vruchtvlees erg mee? Dan is de avocado te rijp en niet meer lekker.

Onderkant van een avocado

Aan de onderkant van een avocado zit een klein pitje, trek je deze eruit en zie je dat de holte er fris en licht uit ziet? Dan is de avocado precies goed. Is de inkeping donkerbruin, dan zal deze niet meer lekker zijn.

Op zoek naar recepten met avocado?


Bekijk de orginele vraag via:
https://ohmydish.nl/vraag/hoe-weet-je-of-een-avocado-rijp-is


Bekijk hier alle kookvragen


Vond je het antwoord op deze vraag interessant?
Vermeld @ohmydish of tag #ohmydish op Instagram!
Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!