Deze aardbeien pecannoot taart kun je in een half uur maken. Heerlijk frisse aardbeien op een pecannoot taartbodem met roomkaas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-06-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Smelt de boter in een klein sauspannetje.
Doe de pecannoten en walnoten in de foodprocessor of blender en vermaal deze zo fijn mogelijk. Voeg dan langzaam de gesmolten boter toe samen met 2 eetlepels poedersuiker.
Mix deze ingrediënten goed samen. Vet de rechthoekige bakvorm in met boter en verdeel hierover het pecan mengsel.
Druk goed aan met je handen om ervoor te zorgen dat de taartbodem uiteindelijk dun genoeg en volledig bedekt is. Bak de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
De boter in de korst kan bubbels gaan vormen, dit is normaal. Haal de taartbodem uit de oven en laat deze geheel afkoelen.
Het maken van de vulling is erg makkelijk. Combineer de roomkaas, mascarpone en 2 eetlepels poedersuiker tot je een glad mengsel overhoudt.
Verdeel het mengsel over de taartbodem. Was de aardbeien en snijd de kroontjes weg. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze vervolgens over de taart.
Breek de witte chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe aan de kom. Vul een klein laagje water in de sauspan (die je eerder hebt gebruikt om de boter mee te smelten) en breng deze aan de kook op middelhoog vuur.
Plaats een kom op het sauspannetje en met behulp van de stoom die uit het pannetje komt zal de witte chocolade gaan smelten. Dit heet ook wel au bain marie.
Decoreer de pecannoot taart met de gesmolten witte chocolade, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.