Ohmydish.nl


Aardbeien pecannoot taart

Deze aardbeien pecannoot taart kun je in een half uur maken. Heerlijk frisse aardbeien op een pecannoot taartbodem met roomkaas.

30 minuten 8 personen Taart en cake
Aardbeien pecannoot taart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 200 gram pecannoten
  • 100 gram walnoten
  • 125 gram boter + extra om mee in te smeren
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 100 gram mascarpone
  • 200 gram naturel roomkaas
  • Klein doosje aardbeien
  • 50 gram witte chocolade
Aardbeien pecannoot taart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Foodprocessor of blender
  • Rechthoekige bakvorm
  • Siliconen kwast
  • Klein sauspannetje
  • Oven
  • Staafmixer of een grote kom met garde
  • Snijplank en klein mesje
  • Kom die past in de kleine sauspan om een bain-marie mee te maken

Bereiden


30 minuten 8 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/aardbeien-pecannoot-taart


Maken van de taartbodem -- 20 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Smelt de boter in een klein sauspannetje. Doe de pecannoten en walnoten in de foodprocessor of blender en vermaal deze zo fijn mogelijk. Voeg dan langzaam de gesmolten boter toe samen met 2 eetlepels poedersuiker. Mix deze ingrediënten goed samen.

Vet de rechthoekige bakvorm in met boter en verdeel hierover het pecan mengsel. Druk goed aan met je handen om ervoor te zorgen dat de taartbodem uiteindelijk dun genoeg en volledig bedekt is. Bak de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. De boter in de korst kan bubbels gaan vormen, dit is normaal. Haal de taartbodem uit de oven en laat deze geheel afkoelen.

Aardbeien pecannoot taart Aardbeien pecannoot taart

De aardbeien pecannoot taart afmaken -- 10 minuten

Het maken van de vulling is erg makkelijk. Combineer de roomkaas, mascarpone en 2 eetlepels poedersuiker tot je een glad mengsel overhoudt. Verdeel het mengsel over de taartbodem.

Was de aardbeien en snijd de kroontjes weg. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze vervolgens over de taart. Breek de witte chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe aan de kom. Vul een klein laagje water in de sauspan (die je eerder hebt gebruikt om de boter mee te smelten) en breng deze aan de kook op middelhoog vuur.

Plaats een kom op het sauspannetje en met behulp van de stoom die uit het pannetje komt zal de witte chocolade gaan smelten. Dit heet ook wel au bain marie.

Decoreer de pecannoot taart met de gesmolten witte chocolade, geniet ervan!

Aangeraden producten (6)


Wat vind jij van dit recept?
7 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Zachte huisgemaakte nougat

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!