Met deze 3 soorten luxe kaas tosti's mislukt geen enkele lunch meer! Twee hartige kaas tosti's en één zoete, heerlijk als stevige lunch.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 08-01-2016, dit recept is voor 3 personen en duurt 40 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 250 graden Celsius. De eerst tosti maakt gebruik van een zelfgemaakte paprika spread.
Het roosteren van paprika's is heel gemakkelijk, snijd de paprika's doormidden. Haal dan de zaadlijsten eruit en plaats de paprika's met de snijkant naar beneden op een bakplaat.
Bedruip de paprika's dan met wat olijfolie en strooi er wat zout en peper overheen. Verdeel een aantal takjes tijm over de bakplaat, en rooster de paprika's 20 minuten lang in de oven.
De paprika's gaan er zwartgeblakerd uit zien, dit is prima. Haal de paprika's uit de oven en laat deze afkoelen totdat je er met je handen aan kunt zitten.
Gebruik je handen om het vel van de paprika's te halen. Voeg de geroosterde pepers samen met de olijfolie van de bakplaat toe aan een (kleine) blender.
Voeg dan een (gepeld) teentje knoflook toe, en pureer de paprika's totdat er een gladde massa ontstaat. De tweede tosti heeft onder andere gebakken champignons.
Snijd de champignons en een halve rode ui in plakjes. Snijd een teentje knoflook zo fijn mogelijk. Verhit olijfolie in de kleine bakpan en fruit hierin de champignons en rode ui een aantal minuten lang.
Voeg dan de fijngesneden knoflook toe en bak totdat de champignons mooi goudbruin geworden zijn. Giet dan de balsamicoazijn toe, en breng op smaak met peper en zout.
Gebruik een broodmes om 6 plakken brood af te snijden, sla deze stap uiteraard over als je voorgesneden brood gebruikt. Besmeer de sneetjes brood aan 1 kant met boter.
Deze kanten worden de boven- en onderkant van de kaas tosti's. Maak nu de eerst luxe kaas tosti. Besmeer de niet beboterde kant met de paprika spread en verdeel een aantal plakken Gruyere kaas er overheen.
Maak nu de tweede luxe kaas tosti. Verdeel een aantal plakken Manchego kaas over het brood, voeg dan wat van het champignonmengsel toe en maak het af door nog wat extra Manchego kaas te verdelen.
Maak nu de derde luxe kaas tosti. Besmeer de plakken brood met jam aan beide kanten met jam, en verdeel een aantal plakken Gouda kaas. Verhit de grote bakpan op middelhoog vuur en plaats de 3 tosti's in de pan.
Plaats een deksel op de pan en laat de kaas langzaam smelten. De onderkant van de tosti's zullen na een aantal minuten goudbruin zijn, draai ze een keer om.
Doe de deksel terug op de pan en wacht nogmaals een aantal minuten totdat de andere kant van de tosti's ook goudbruin geworden is.
Serveer de tosti's met wat extra paprika spread, eet smakelijk!
Wat als ik teveel saus over heb?
Je kunt meer paprika's gebruiken om een extra portie rode paprika spread te maken. Je kunt de overgebleven spread ook gebruiken als basis voor bijvoorbeeld een pastasaus.
Kan ik de tosti's vooraf maken?
De paprika spread kun je vooraf maken, de tosti's zelf zijn het allerlekkerst wanneer deze nog heet zijn.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.