De intense paarse kleur van rode kool komt voort uit het unieke gehalte aan blauwe en rode anthocyaninepigmenten. Een groente boordevol goede voedingsstoffen.
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 17-11-2022.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-11-2022
Rode kool is een prachtige wintergroente die je gerechten direct veel kleur geeft.
Rode kool wordt niet voor niks met enige regelmaat een “superfood” genoemd. Boordevol vezels, antioxidanten, vitamine C, B en E.
Daarnaast bevat rode kool kalium, mangaan, ijzer, calcium en selenium, allemaal essentiële voedingsstoffen.
Rode kool is een wintergroente die vooral tussen oktober en februari wordt gegeten. Rode kool is echter het hele jaar door verkrijgbaar.
Een hele rode kool kan in een koele kelder of in de groentelade van de koelkast minimaal een week bewaard worden.
Gesneden kan de rode kool zo'n 2 dagen bewaard worden.
Een goede rode kool moet stevig en zwaar zijn. Het buitenste blad is glanzend en heeft bij voorkeur geen beschadigingen.
Er bestaan veel verschillende rassen rode kool. Deze verschillen onderling qua smaak, sommige rassen zijn net iets scherper dan andere rassen.
Hoe lang moet rode kool koken?
Kook rode kool is water met zout voor ongeveer 10 tot 15 minuten.
Echter is het smaakvoller om rode kool zachtjes te stoven.
Wat eet je bij rode kool?
Wat je bij rode kool eet is afhankelijk hoe je de rode kool klaar maakt. Bij standaard gestoofde rode kool zijn gekookte aardappel of aardappelpuree samen met een gehaktbal en vleesjus het allerlekkerste.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.