Rode kool
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Alles over rode kool

De intense paarse kleur van rode kool komt voort uit het unieke gehalte aan blauwe en rode anthocyaninepigmenten. Een groente boordevol goede voedingsstoffen.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze kookgids via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 17-11-2022.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-11-2022

Inhoudsopgave

Rode kool is een prachtige wintergroente die je gerechten direct veel kleur geeft.

De gezondheidsvoordelen van rode kool

Rode kool wordt niet voor niks met enige regelmaat een “superfood” genoemd. Boordevol vezels, antioxidanten, vitamine C, B en E.

Daarnaast bevat rode kool kalium, mangaan, ijzer, calcium en selenium, allemaal essentiële voedingsstoffen.

Wanneer is rode kool verkrijgbaar?

Rode kool is een wintergroente die vooral tussen oktober en februari wordt gegeten. Rode kool is echter het hele jaar door verkrijgbaar.

JAN
FEB
MAR
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X

Hoe kun je rode kool het beste bewaren?

Een hele rode kool kan in een koele kelder of in de groentelade van de koelkast minimaal een week bewaard worden. 

Gesneden kan de rode kool zo'n 2 dagen bewaard worden.

Hoe kies je de juiste rode kool?

Een goede rode kool moet stevig en zwaar zijn. Het buitenste blad is glanzend en heeft bij voorkeur geen beschadigingen.

Soorten rode kool

Er bestaan veel verschillende rassen rode kool. Deze verschillen onderling qua smaak, sommige rassen zijn net iets scherper dan andere rassen.

Voedingswaarde
Per opscheplepel (25 gram) rode kool
Energiewaarde
7 kcal
Vet
0 gram
Voedingsvezels
0,9 gram
Eiwitten
0,5 gram plantaardig
Koolhydraten
0,8 gram
Natrium/zout
0,01 gram zout

Tips!

Hoe lang moet rode kool koken?

Kook rode kool is water met zout voor ongeveer 10 tot 15 minuten.

Echter is het smaakvoller om rode kool zachtjes te stoven.

Wat eet je bij rode kool?

Wat je bij rode kool eet is afhankelijk hoe je de rode kool klaar maakt. Bij standaard gestoofde rode kool zijn gekookte aardappel of aardappelpuree samen met een gehaktbal en vleesjus het allerlekkerste.

Wat vind je van deze kookgids?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Rode kool"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekkere recepten met rode kool

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.