Radijs
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Alles over radijs

Met zijn mooie kleur en licht pittige smaak is de radijs perfect in veel soorten gerechten. In een salade, rauw tijdens de borrel of wat dacht je van gebakken radijsjes of radijsboter?

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze kookgids via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 11-07-2022.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-07-2022

Inhoudsopgave

Een knapperig radijsje hoort bij de lente en zomer. Heerlijk om te snacken als gezond tussendoortje of in een lichte maaltijd.

De gezondheidsvoordelen van radijs

Een radijsje bevat weinig calorieën en veel mineralen en vitamine C. Rijk aan zwavel waardoor radijsjes helpen met de spijsvertering.

Radijsjes helpen bij het versterken van ons immuunsysteem en het bestrijden van vermoeidheid.

Wanneer zijn radijsjes verkrijgbaar?

Radijsjes zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar het seizoen voor de beste radijzen is in de lente van maart tot juni.

JAN
FEB
MAR
APR
MEI
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
X
X
X
X

Hoe kun je radijsjes het beste bewaren?

Radijsjes kun je niet lang bewaren, ze worden snel slap. Je kunt de radijsjes 2 tot 3 dagen bewaren in de groentelade van de koelkast.

Hoe kies je de juiste radijsjes?

Bij het kopen van radijsjes let je vooral op de kleur en of deze stevig zijn. Kies radijsjes die vrij klein zijn, hoe groter de radijs hoe groter de kans dat deze hol is van binnen.

Als je radijzen koopt met het blad er nog aan, let er dan op dat het blad stevig en mooi groen is.

Soorten radijs

Er zijn verschillende soorten radijs, zoals de roze radijs, zwarte radijs en de rettich.

De roze radijsjes zijn onder te verdelen in hun vorm en kleur. Sommige zijn volledig roze en andere zijn deels wit. Ook de vorm kan verschillen van rond tot langwerpig.

Voedingswaarde
Per stuk (8 gram)
Energiewaarde
2 kcal
Vet
0 gram
Voedingsvezels
0 gram
Eiwitten
0,1 gram plantaardig
Koolhydraten
0,3 gram
Natrium/zout
0,01 gram zout
Suikers
0,2 gram

Tips!

Wat eet je van een radijs?

De radijs kun je in zijn geheel eten. Van het blad kun je bijvoorbeeld pesto of hummus maken.

Is radijs gezond?

Radijsjes zitten vol vitamine en mineralen, ze helpen o.a. bij het versterken van ons immuunsysteem.

Hoeveel radijsjes per dag?

Er zit geen maximum aan het aantal radijsjes per dag, je kunt er dus zoveel eten als jij lekker vindt.

Wat vind je van deze kookgids?

0 waarderingen
😍
0
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Radijs"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lekkere recepten met radijs

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.