De koolrabi is een vrij ouderwetse groente, die niet heel erg populair is. Deze vergeten groente is er in meerdere kleuren en is ontzettend voedzaam.
Geschreven door Véronique
Geplaatst op 10-10-2022.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 10-10-2022
Zowel rauw als gekookt is de koolrabi een heerlijke groentesoort. De koolrabi heeft een milde smaak die het best te omschrijven als een combinatie tussen radijs, hazelnoot en kastanje.
De koolrabi is een caloriearme groentesoort. Een mooie groente vol met antioxidanten, carotenoïden en vezels.
Koolrabi bevat ook veel vitamine C, B6 en B9 en daarnaast helpt het bij de ijzeropname. Tevens een goede bron van calcium, kalium en fosfor.
Koolrabi is van mei tot oktober verkrijgbaar uit Nederland.
Bewaar koolrabi het liefste in de groentelade van de koelkast, zo is deze zo'n 10 dagen houdbaar.
Als de koolrabi ouder wordt, zal deze vezeliger worden.
Je kunt koolrabi makkelijk invriezen door hem eerst in stukken te snijden en deze kort te blancheren.
Koolrabi is het allerlekkerste als deze niet te groot is, omdat deze dan minder vezelig is. Kleine koolrabi's zijn daarom het meest geschikt om rauw te eten.
Voor optimale versheid kies je een koolrabi die stevig is en geen beschadigingen heeft.
Er bestaan ontzettend veel koolrabi rassen, deze kunnen worden onderverdeeld in witte/groene soorten en paarse soorten. Lees hier wat het verschil is tussen koolrabi en koolraap.
Hoe kun je koolrabi schoonmaken?
Snijd eerst het blad en de stelen weg en snijd dan de bovenkant en onderkant eraf. Op deze manier kan de koolrabi recht op de snijplank blijven staan en kun je van boven naar beneden de resterende schil eraf snijden.
Wat is het verschil tussen koolrabi en koolraap?
Koolrabi groeit bovengronds, terwijl de koolraap ondergronds groeit. Een ander verschil is dat de koolraap een wintergroente is, terwijl de koolrabi juist in het voorjaar en zomer verkrijgbaar is.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.