Een millionaire's shortbread is een stevige snack met een heerlijke koekbodem, karamel en pure chocolade. Klaar in 45 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-06-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Vet de bakvorm licht in met wat boter op kamertemperatuur.
Meng 250 gram bloem en 75 gram basterdsuiker samen in een kom met behulp van je handen. Kneed er dan 175 gram boter bij, totdat het mengsel op fijne broodkruimels lijkt.
Blijf het mengsel kneden totdat er een mooi deeg ontstaat. Verdeel het deeg over de onderkant van de ingevette bakplaat. Prik er wat gaatjes in met een vork.
Plaats de bakvorm 20 minuten lang in de oven, of tot de koek hard en lichtbruin geworden is. Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Weeg 100 gram boter en 100 gram suiker af en doe dit in een klein sauspannetje samen met de gecondenseerde melk. Verhit langzaam totdat de suiker geheel opgelost is.
Breng aan de kook en blijf continu roeren om te voorkomen dat het mengsel aan gaat branden. Zet het vuur lager en laat ongeveer 5 minuten lang doorpruttelen, totdat het mengsel een beetje dikker geworden is.
Giet de karamel over de bodem van de millionaire's shortbread heen, en laat dit ook afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak als laatste de topping. Voeg water toe aan de grote pan en breng aan de kook. Smelt 300 gram pure chocolade in een kom die op de pan past.
De kom mag het water niet aanraken, deze manier van chocolade smelten heet au bain marie. Deze techniek voorkomt dat de chocolade zal aanbranden tijdens het smelten.
Giet de chocolade over de afgekoelde karamel heen, en laat wederom afkoelen tot kamertemperatuur. Serveer de millionaire's shortbread door deze in evenredige stukken te snijden. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.