Roemeense gegrilde gehaktbroodjes

(10)

Wat zijn deze Roemeense gegrilde gehaktbroodjes toch lekker! Gemaakt met lekkere kruiden en rundergehakt, te serveren met een simpele tomatensaus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-07-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Roemeense gegrilde gehaktbroodjes

Ingrediënten


  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels runderbouillon
  • 1/2 theelepel jeneverbes
  • 1/2 theelepel karwijzaad of venkelzaad
  • 1 eetlepel baksoda
  • 2 knoflook tenen
  • Neutrale olie, zoals zonnebloemolie
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Snijplank en koksmes
  • Vijzel met stamper
  • Grote kom
  • Barbecue of grilpan
  • Grote bakplaat

Roemeense gegrilde gehaktbroodjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roemeense-gegrilde-gehaktbroodjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Vermaal de karwijzaad (of venkelzaad) en jeneverbes, je kunt deze kruiden ook al vermalen kopen. Pel en snipper de knoflookteentjes. 

Meng het rundergehakt, knoflook, specerijen, runderbouillon en baksoda met je handen in de grote kom. Breng het geheel op smaak met peper en zout. 

Het is lekkerder om het gehakt een aantal uren in de koelkast te laten staan zodat de kruiden er extra goed intrekken, maar dit is niet perse nodig. Je kunt de Roemeense gehaktbroodjes ook direct bakken. 

Roemeense gegrilde gehaktbroodjes
Roemeense gegrilde gehaktbroodjes

Bakken van de Roemeense gehaktbroodjes -- 10 minuten

Verhit je grillpan of barbecue. Gebruik je handen om het gehakt in de juiste vorm te kneden (zie foto). 

Bestrijk de gehaktbroodjes met olie en grill deze aan elke kant 2 tot 3 minuten. Serveer met een simpele tomatensaus, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-07-2023


Waardeer dit recept!
10 stemmen

0 reacties op Roemeense gegrilde gehaktbroodjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.