Wat zijn deze Roemeense gegrilde gehaktbroodjes toch lekker! Gemaakt met lekkere kruiden en rundergehakt, te serveren met een simpele tomatensaus.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 05-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vermaal de karwijzaad (of venkelzaad) en jeneverbes, je kunt deze kruiden ook al vermalen kopen. Pel en snipper de knoflookteentjes.
Meng het rundergehakt, knoflook, specerijen, runderbouillon en baksoda met je handen in de grote kom. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Het is lekkerder om het gehakt een aantal uren in de koelkast te laten staan zodat de kruiden er extra goed intrekken, maar dit is niet perse nodig. Je kunt de Roemeense gehaktbroodjes ook direct bakken.
Verhit je grillpan of barbecue. Gebruik je handen om het gehakt in de juiste vorm te kneden (zie foto).
Bestrijk de gehaktbroodjes met olie en grill deze aan elke kant 2 tot 3 minuten. Serveer met een simpele tomatensaus, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.