Wat zijn deze Roemeense gegrilde gehaktbroodjes toch lekker! Gemaakt met lekkere kruiden en rundergehakt, te serveren met een simpele tomatensaus. Laat een reactie achter
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roemeense-gegrilde-gehaktbroodjes
Vermaal de karwijzaad (of venkelzaad) en jeneverbes, je kunt deze kruiden ook al vermalen kopen. Pel en snipper de knoflookteentjes.
Meng het rundergehakt, knoflook, specerijen, runderbouillon en baksoda met je handen in de grote kom. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Het is lekkerder om het gehakt een aantal uren in de koelkast te laten staan zodat de kruiden er extra goed intrekken, maar dit is niet perse nodig. Je kunt de Roemeense gehaktbroodjes ook direct bakken.
Verhit je grillpan of barbecue. Gebruik je handen om het gehakt in de juiste vorm te kneden (zie foto).
Bestrijk de gehaktbroodjes met olie en grill deze aan elke kant 2 tot 3 minuten. Serveer met een simpele tomatensaus, eet smakelijk!
Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.