Wat zijn deze Roemeense gegrilde gehaktbroodjes toch lekker! Gemaakt met lekkere kruiden en rundergehakt, te serveren met een simpele tomatensaus.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roemeense-gegrilde-gehaktbroodjes
Vermaal de karwijzaad (of venkelzaad) en jeneverbes, je kunt deze kruiden ook al vermalen kopen. Pel en snipper de knoflookteentjes.
Meng het rundergehakt, knoflook, specerijen, runderbouillon en baksoda met je handen in de grote kom. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Het is lekkerder om het gehakt een aantal uren in de koelkast te laten staan zodat de kruiden er extra goed intrekken, maar dit is niet perse nodig. Je kunt de Roemeense gehaktbroodjes ook direct bakken.
Verhit je grillpan of barbecue. Gebruik je handen om het gehakt in de juiste vorm te kneden (zie foto).
Bestrijk de gehaktbroodjes met olie en grill deze aan elke kant 2 tot 3 minuten. Serveer met een simpele tomatensaus, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-04-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 04-07-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.