Keuken: indonesisch

44 Recepten

Indonesische gerechten zijn authentieke Indonesische gerechten zoals deze in Indonesië gegeten worden, deze zijn niet aangepast aan de Nederlandse smaken.

Indische gerechten zijn wel aangepast aan de Nederlandse smaken en ingrediënten. Indonesië was een Nederlandse kolonie, ofwel Nederlands-Indië, toen dit niet meer het geval was vertrokken veel bewoners noodgedwongen naar Nederland. Deze groep mensen wordt ook wel de Indische populatie (indo's) genoemd en zij namen toen veel van hun gerechten mee naar Nederland. 


Gado gado

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Gado gado, een Indonesische salade die 'mix-mix' betekent. Met veel soorten groenten te maken en met een zelfgemaakte satésaus. Gezond én overheerlijk.


Spekkoek

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 12 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (12)

Klassieke spekkoek komt oorspronkelijk uit Nederlands-Indië. Dunne laagjes vanille cake wisselen zich af met dunne laagjes kruidige cake; de moeite waard!


Sajoer boontjes

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (30)

Iedereen kent ze wel, sajoer boontjes. Maar heb jij ze al eens gemaakt zonder een kant-en-klare boemboe? Dan zijn ze nóg veel lekkerder zelfs!


Lemper ajam - kleefrijst met kipvulling

Kooktijd 2 uur Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (43)

Je hebt ze vast wel eens gezien bij de toko, lemper ajam. Oftewel kleefrijst gevuld met kruidige kip. Het duurt even, maar dan heb je ook echt iets! Mm!


Snelle bami goreng

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (19)

Een bami goreng die snel én makkelijk is. Klaar in 20 minuten inclusief recept om zelf bamikruiden te maken. Zo'n lekkere bami heb je nog nooit gehad!


Indonesische Rendang

Kooktijd 1 uur 40 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (25)

Zelf Indonesische Rendang maken is makkelijker dan je denkt. Een heerlijke runderstoof met limoen, kokos en véél smaakmakers. Serveer met rijst.


Ajam paniki

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (17)

Ajam paniki kennen de meeste uit een pakje, maar heb je het al eens zelf gemaakt? Helemaal niet moeilijk en het is staat binnen een half uur op tafel!


Makkelijke nasi goreng

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Op zoek naar een snelle en hartige maaltijd? Probeer dan onze makkelijke nasi goreng, gemaakt met een heerlijke kruidenmix, groenten en rijst.


Indonesische bami goreng

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (36)

Bami goreng is de Indonesische versie van Lo Mein, wat "gebakken noedels" betekent. Deze Indonesische bami goreng is klaar in 25 minuten, recept voor 4.


Babi pangang

Kooktijd 1 uur 45 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (116)

Zelfgemaakte Indonesische babi pangang heeft een zoete en knapperige buitenkant, en een zachte en gekruide binnenkant. Smaakt lekkerder dan van de Afhaal Chinees!


Indonesische nasi goreng

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Deze super lekkere Indonesische nasi goreng wordt gemaakt in een wok en is klaar in minder dan een half uur. Serveer met een spiegelei, kroepoek en satésaus.


Varkenshaas saté

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (32)

Met een marinade van sojasaus, rode peper en honing heeft deze varkenshaas saté ontzettend veel smaak. Extra lekker met satésaus.


Oosterse sperziebonen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (37)

Oosterse sperziebonen zijn een simpel en geweldig bijgerecht dat je bijvoorbeeld bij rijst en zelfgemaakte loempia's kunt serveren.


Maleisische noedelsoep met kip

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score Gemiddelde score (15)

Zin in een hartige soep? Maak dan deze Maleisische noedelsoep met kip, ook wel bekend als Soto Ayam. Een vullende soep, boordevol kruiden.


Uitgelicht recept

Doe inspiratie op met deze lekkere recepten, speciaal voor jou hebben wij dit recept als tip klaargezet. Wat dacht je van deze lekkere pisang goreng ? Deze pisang goreng is een Indonesische klassieker. Het betekent 'gebakken banaan', heerlijke zoete bananen in een krokant jasje.

Categorie Toetjes Kooktijd 30 minuten Aantal personen 8 personen Calorieën 187 calorieën p.p.

Pisang goreng

Ingrediënten


  • 4 rijpe bananen
  • 100 gram bloem
  • 100 gram maizena
  • half zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 100 ml water
  • zonnebloemolie om te frituren

Bereiding

(38)
1
Verhit een flinke laag zonnebloem- of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem.
2
Zeef de bloem, maizena en het bakpoeder en meng deze samen met een snuf zout en vanillesuiker. Voeg 100 ml water toe en roer met een garde tot een glad beslag.Pisang goreng (gebakken banaan)
3
Pel de bananen en snijd deze door de helft. Snijd deze vervolgens nogmaals over de lengte door de helft, zodat je 4 stukken uit 1 banaan haalt.
4
Haal elk stukje banaan door het beslag, zorg ervoor dat deze volledig bedekt is, en frituur deze enkele minuten in de hete olie.

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.