Ansjovis is een fantastische smaakmaker die niet zomaar te vervangen is met simpel keukenzout. Deze kleine visjes kunnen je gerecht een stuk lekkerder maken! Het is een kleine zoutwatervis dat tot ongeveer 20 centimeter lang kan worden.
De ansjovis komt op veel plekken voor, zoals de Atlantische Oceaan, Middellandse Zee en de Indische Oceaan. De ansjovis kun je vers bereiden, maar meestal wordt dit visje in zoute olie bewaard. De vis wordt dan tenminste een week lang in het zout geweekt.
Je kunt ansjovis in verschillende soorten gerechten gebruiken, in zowel salades, pizza's als in pasta gerechten. Of maak er een heerlijke vinaigrette (dressing) of vissaus van. Bekijk hieronder de 5 lekkerste recepten met ansjovis.
Pan bagnat
20 minuten bereidingstijdEen klassiek Frans broodje met o.a. tonijn, ei, groenten en vinaigrette. Makkelijk vooraf te maken, want het behoort heerlijk smeuïg te zijn. Naar recept
Pissaladière
55 minuten bereidingstijdMaak zelf een pissaladière (Franse uientaart), dit is een typisch provençaalse pizza uit Nice. Met ansjovis, gekonfijte ui en zwarte olijven. Naar recept
Pasta puttanesca
25 minuten bereidingstijdPasta puttanesca is een ideale doordeweekse maaltijd, gemaakt van goedkope ingrediënten die een krachtige smaak afgeven. Naar recept
Klassieke caesar salade
20 minuten bereidingstijdBinnen 20 minuten kun je genieten van deze klassieke caesar salade. Deze salade komt origineel uit Mexico en staat op de menukaart van de meeste restaurants. Naar recept
Caesar salade met kip
45 minuten bereidingstijdEen klassieke caesar salade komt oorspronkelijk uit Mexico en heeft weinig ingrediënten. Maak eens een caesar salade met kip en gekookte eieren, een heerlijke maaltijdsalade. Naar recept