5 basisrecepten voor bouillon
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

5 basisrecepten voor bouillon

Huisgemaakte bouillons geven je gerecht net dat beetje extra smaak. Lees onze 5 basisrecepten voor bouillon van rund, groente, vis, champignon en kip.

Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel deze blog via:

Véronique Pouw

Geschreven door Véronique

Geplaatst op 10-04-2016.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2022

Een zelfgemaakte bouillon geeft gerechten net dat beetje extra smaak. Het is ook een goede manier om de groentela van de koelkast leeg te maken.

Je kunt deze bouillons makkelijk invriezen om vervolgens als basis te gebruiken voor soepen, sauzen, stoofpotjes en risotto. Leer deze 5 basisrecepten voor bouillon en geniet van het resultaat!

1 - Runderbouillon

Zelf runderbouillon maken
Zelf runderbouillon maken

Runderbouillon is vol van smaak dankzij de oven-geroosterde botten en groenten. Precies dezelfde smaakvolle runderbouillon die je in restaurants kunt verwachten. Klik voor het recept om zelf runderbouillon te maken.

2 - Groentebouillon

Zelf groentebouillon maken
Zelf groentebouillon maken

Groentebouillon geeft leven aan elke risotto, stoofpot, pastasaus en vegetarische gerechten. Meteen een goede reden om de groentela van de koelkast op te ruimen.

Overgebleven groenten zoals venkel, prei, wortel en peterselie kunnen gebruikt worden in een groentebouillon. Klik voor het recept om zelf groentebouillon te maken.

3 - Kippenbouillon

Zelf kippenbouillon maken
Zelf kippenbouillon maken

Kippenbouillon is makkelijk zelf te maken en is een goede basis voor een heerlijke kippensoep. Een perfecte soep waarvan je snel weer beter van wordt als je ziek bent, of gewoon als lekkere doordeweekse soep. Klik voor het recept om kippenbouillon te maken.

4 - Champignonbouillon

Zelf champignonbouillon maken
Zelf champignonbouillon maken

Maak een grote pan vol met heerlijk geurende en smaakvolle champignonbouillon die je makkelijk in de vriezer kunt bewaren.

Champignonbouillon is een fijne basis voor soepen, stoofpotjes, risotto, ragout, sauzen en meer! Klik voor het recept om zelf champignonbouillon te maken.

5 - Visbouillon

Zelf visbouillon maken
Zelf visbouillon maken

Een visbouillon is licht maar krachtig van smaak. Dit is een bouillon waar je het minste tijd aan kwijt bent om te maken.

Er is maximaal 30 minuten tijd voor nodig, anders zal de visbouillon zurig worden. Klik voor het recept om zelf visbouillon te maken.

Deze 5 basisrecepten voor bouillon zijn erg handig om onder de knie te krijgen en zijn vele malen smaakvoller dan de bouillons die je in de supermarkt kunt kopen. Gebruik ze als basis voor veel andere recepten.

Veel plezier met het maken van je eigen bouillons!

Wat vind je van deze blog?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "5 basisrecepten voor bouillon"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.