Wat eet jij vandaag?

Kies uit meer dan 2.590 recepten!

Laat je inspireren door onze heerlijke recepten van over de hele wereld, zo wordt de vraag ‘wat eten we vandaag?’ steeds makkelijker om te beantwoorden.

Over Ohmydish

Hoi! Ik ben Véronique, kom uit Limburg en woon in Zuid-Frankrijk. Passie voor o.a. koken, mijn moestuin, delen van recepten en onze drie honden!

Ohmydish bestaat sinds 2014 en ik plaats minimaal 5x per week een nieuw recept of keuken-gerelateerde inhoud. De recepten op Ohmydish zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Ik hoop dat jij net zoveel plezier hebt in het lezen van de recepten als ik in het maken ervan! Contact opnemen

Véronique van Ohmydish
Receptenboekje aanmaken

GRATIS receptenboekje

Je persoonlijke receptenboekje met al je favoriete receptenSla recepten op van Ohmydish, andere websites en jezelfMaak collecties aan om je opgeslagen recepten te sorterenSimpel en snel weekmenu's aanmaken

Recept van de dag

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Champagne risotto met coquilles uitgekozen. Een champagne risotto met coquilles is heerlijk voor de feestdagen, maar kan eigenlijk het hele jaar door. De zoetige coquilles passen perfect bij de romige risotto met erwtjes. Volledig recept bekijken

Champagne risotto met coquilles
😍 0Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Champagne risotto met coquilles

50 minuten
2 personen

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Pel de sjalotten en knoflookteen en snijd deze zo fijn mogelijk. Houd 1 fijngesneden sjalot apart voor de saus.

Maak de coquilles schoon, dit wil zeggen als er een wit stukje aan zit kun je deze het beste verwijderen. Dit is namelijk een stukje van de sluitspier en is vrij taai.

Dep de coquilles vervolgens goed droog met keukenpapier. Hak de peterselie fijn en zet opzij.

Verhit een scheut olijfolie in een diepe bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook. 

Voeg de risotto rijst toe zodra de sjalot glazig is geworden en bak de rijst nog ongeveer 5 minuten mee op middellaag vuur.

De feestmaand is begonnen! In december zijn de laatste herfst groenten- en fruit in het seizoen, zoals pompoenen, bieten, champignons en pastinaken. De mooiste koolsoorten zoals rode kool, savooiekool, spruitjes en witte kool zijn nu volop verkrijgbaar. Wat fruit betreft kun je in december vooral sappige druiven en prachtige citrusvruchten vinden.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.