Zomerse zuurkool met wilde perzik is erg verfrissend en smaakvol! Wie dacht dat zuurkool enkel voor de winter is heeft het mis, echt waar, probeer het eens.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-09-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
Kook de aardappels gaar in ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de grootte. Pel de ui en snijd deze dan zo fijn mogelijk.
Giet de zuurkool af, was de wilde perziken en begin terwijl de aardappels koken met het maken van de zuurkool.
Verhit de grote bakpan op middelhoog vuur en fruit de ui ongeveer 2 minuten aan in de droge pan.
Voeg de uitgelekte zuurkool toe samen met sinaasappelsap en kook ongeveer 10 minuten tot het sinaasappelsap genoeg verdampt is.
Verwijder de pit van de wilde perziken en snijd deze in stukken. Meng de perzikstukken door de zuurkool en breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappels af, breng ze op smaak met peper en zout en serveer met de zomerse zuurkool en wilde perzik.
Serveer de zomerse zuurkool met bijvoorbeeld kipfilet of vegetarische kipstukjes. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.