Rode bieten hummus is perfect voor feestjes door de mooie kleur en je kunt er alles in dippen wat je maar wilt, zoals knapperige groenten en meer!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de rode bieten met koud water en pak ze in met aluminiumfolie samen met het knoflookteentje.
Je hoeft ze niet allemaal individueel in te pakken, één pakketje is voldoende. Rooster de bieten ongeveer 45 minuten.
Laat ze vervolgens iets afkoelen zodat je ze met je handen vast kunt pakken. Om te voorkomen dat je handen voorlopig roze kleuren, kun je handschoenen dragen.
Schil de geroosterde rode bieten en pel de knoflookteen. Deze is nu zacht geworden, dus kun je heel makkelijk eruit knijpen.
Plaats de knoflook en rode bieten in de food processor samen met het sap van een halve citroen.
Draai de rode bieten en kikkererwten glad in de foodprocessor en voeg olijfolie toe tot de hummus glad genoeg is.
Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.