Polenta met roergebakken snijbiet
😍 1Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Polenta met roergebakken snijbiet vegetarisch

Super snelle en smaakvolle vegetarische maaltijd. Polenta met roergebakken snijbiet, rode biet en walnoten. Hiermee zul je het vlees niet eens missen!

15 minuten
2 personen

Tip: Je kunt voorgekookte bieten gebruiken of rooster ze zelf in de oven. Pak ze in met aluminiumfolie en rooster ze 45 min - 1 uur in de oven, tot ze zacht zijn geworden. 

Polenta met roergebakken snijbiet ingrediënten

Recept polenta met roergebakken snijbiet

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-08-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
15 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel en snijd de knoflooktenen zo fijn mogelijk en zet opzij. Was de snijbiet en gebruik een sla centrifuge om het overtollige water te verwijderen. 

Hak de walnoten grof en rasp de schil van de sinaasappel. Snijd de rode bieten in kwarten en zet opzij. 

Verwarm de bouillon in een middelgrote pan. Zodra de bouillon kookt, draai je het vuur laag en voeg de polenta toe. Je zult merken dat de polenta erg snel dikker zal worden, blijf roeren met een garde. Voeg de geraspte kaas en sap van 1 sinaasappel toe en breng op smaak met peper en zout. Als je wilt, kun je een paar blokjes roomboter toevoegen. 

Polenta met roergebakken snijbiet
Polenta met roergebakken snijbiet

Polenta met roergebakken snijbiet afmaken – 5 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en voeg de gesneden knoflook toe. Na ongeveer een minuut, kun je de snijbiet in delen toevoegen. Je zult merken dat de snijbiet snel klaar is, breng het dan op smaak met sinaasappelrasp, peper en zout. 

Verdeel de hete polenta over borden en plaats de roergebakken snijbiet bovenop. Verdeel dan de rode bieten, gehakte walnoten en als je wilt kun je koriander toevoegen en een klein beetje balsamico azijn. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

1 waardering
😍
1
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
570.82 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
56.15 g
30.83 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
29.96 g
14.27 g
Eiwitten
26.7 g
Vezels
12.41 g
Natrium
2126.12 mg
Mineralen
Ijzer
5.83 mg
Calcium
656.37 mg
Magnesium
129.02 mg
Kalium
129.02 mg
Fosfor
539.58 mg
Koper
0.78 mg
Zink
3.25 mg
Jodium
1.14 µg
Selenium
2.12 µg
Vitamines
Vitamine C
86.32 mg
Vitamine D
0.35 mg
Vitamine A
0.42 mg
Vitamine B1
0.38 mg
Vitamine B2
0.45 mg
Vitamine B6
0.52 mg
Vitamine B12
1 µg
Foliumzuur
262.38 µg
Vitamine E
1.51 mg
Vitamine K
6.4 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Polenta met roergebakken snijbiet"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.