Paarse spruitjes met pomelo uit de oven is super makkelijk,met maar een paar ingrediënten een snel en heerlijk bijgerecht, misschien wel iets voor de kerst?
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-12-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.
Verwijder de onderkant en eventueel buitenste blaadjes van de spruitjes en kook de spruitjes enkele minuten. Haal de spruitjes, die inmiddels iets minder paars zijn geworden, uit het water met een schuimspaan. Verdeel de spruitjes oven de ovenschaal.
Een pomelo kun je schillen net zoals een sinaasappel. Een pomelo heeft ook partjes, maar dan hele grote. Verdeel deze in stukjes en meng deze met de voorgekookte spruitjes.
Besprenkel met olijfolie, honing, peper en zout. Verdeel de steranijs tussen de spruitjes en bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten.
Heerlijk als bijgerecht bij een stuk vlees, bijvoorbeeld bij deze lamsbout. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.