Super makkelijke filodeegpakketjes met peer en blauwe kaas. Extra lekker door de nootmuskaat. Peer en nootmuskaat? Ja echt, probeer het eens!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-10-2016, dit recept is voor 8 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Schil de peren en snijd deze in kleine blokjes, zorg dat de stukjes niet te groot zijn anders zal het filodeeg niet meer kunnen sluiten.
Snijd de blauwe kaas ook fijn en meng dan de peerstukjes met blauwe kaas en een theelepel gemalen nootmuskaat.
Smelt de boter en verdeel de filo deeg plakjes in 2en. Besmeer de plakjes met gesmolten boter en plak 2 velletjes op elkaar. Plaats ongeveer een lepel vulling in het midden en vouw het filo deeg naar binnen.
Druk zachtjes aan zodat ze niet open zullen gaan tijdens het bakken.
Herhaal dit tot alle filo plakjes en de vulling op is en besmeer de pakketjes met een laagje losgeklopt ei. Verdeel een beetje amandelschaafsel over de bovenkant, deze zullen blijven plakken door het ei.
Bak de pakketjes in de oven voor ongeveer 10 minuten, of tot ze mooi goudbruin zijn. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.