Zelfgemaakte hoisinsaus
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zelfgemaakte hoisinsaus veganistisch

Zelfgemaakte hoisinsaus is super makkelijk om te maken, en klaar in 10 minuten. Deze Chinese saus is lekker zout met een vleugje zoet.

10 minuten
4 personen
Zelfgemaakte hoisinsaus ingrediënten

Recept zelfgemaakte hoisinsaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-03-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Bijgewerkt op: 09-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Haal de miso alvast uit de koelkast, deze lost namelijk beter op wanneer deze niet al te koud is. Pel en snijd de knoflookteen in zo fijn mogelijke stukjes. 

De zelfgemaakte hoisinsaus afmaken – 5 minuten

Verhit een eetlepel maïs of zonnebloemolie in een klein sauspannetje en voeg daar de fijngesneden knoflook aan toe. Fruit deze ongeveer 30 seconden aan, voeg dan een halve theelepel Chinese vijfkruidenpoeder toe. 

Voeg na 30 seconden de ahornsiroop toe samen met de rijstwijnazijn en miso pasta. Meng het geheel goed samen met behulp van de garde, tot het mengsel mooi glad is.

 Zet dan het vuur op de laagste stand, en laat het geheel zachtjes pruttelen tot het de gewenste dikte heeft gekregen. Dit duurt een minuut of 3 tot 4. 

Laat de hoisinsaus afkoelen tot tenminste kamertemperatuur voordat je deze gebruikt. 

Tips!

Hoe lang kun je hoisinsaus bewaren?

Bewaar de zelfgemaakte hoisinsaus in een luchtdicht bakje tot maximaal een week in de koelkast.

Waar gebruik je hoisinsaus voor?

Je kunt deze hoisinsaus als basis voor een heerlijke woksaus gebruiken, bijvoorbeeld met broccoli en rundvlees, of kip met courgette enzovoorts. Deze zelfgemaakte hoisinsaus kun je ook gebruiken om vlees mee te marineren, of als dipsaus.

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
118.96 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
15.49 g
14.74 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.29 g
0.59 g
Eiwitten
2.09 g
Vezels
1.17 g
Natrium
782.48 mg
Mineralen
Ijzer
1.02 mg
Calcium
34.89 mg
Magnesium
12.48 mg
Kalium
12.48 mg
Fosfor
26.05 mg
Koper
0.07 mg
Zink
0.23 mg
Jodium
0.02 µg
Selenium
0.01 µg
Vitamines
Vitamine C
0.18 mg
Vitamine D
0.05 mg
Vitamine A
0 mg
Vitamine B1
0.01 mg
Vitamine B2
0.03 mg
Vitamine B6
0.04 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
3.09 µg
Vitamine E
0 mg
Vitamine K
0.28 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Zelfgemaakte hoisinsaus"
Willem zegt op 07-12-2018
Leuke en lekkere recepten.vooral babipangang.mmm
Ohmydish zegt op 07-12-2018
Dankjewel Willem, dat is leuk om te horen :)

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.