Deze romige farfalle met champignons en ham is makkelijk te maken, vol van smaak én te maken in één pan. Staat binnen een half uur op tafel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-08-2024
Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier.
Snijd de kastanjechampignons in kwarten en snijd de gedroogde ham in stukjes. Rasp de grana padano en zet opzij.
Verhit boter in een grote pan en fruit hierin de fijngesneden rode ui en knoflooktenen. Voeg de champignon kwarten toe en bak deze nog ongeveer 5 minuten op middelmatig vuur.
Schenk er dan de kippenbouillon bij samen met de pasta, kook deze gaar in ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur, kooktijd is afhankelijk van de pasta.
Je zult merken dat de bouillon grotendeels is verdampt en opgenomen door de pasta. Verhit ondertussen een bakpan en bak hierin de rauwe ham stukjes krokant.
Dit is niet noodzakelijk als je het gerecht in één pan wilt maken, voeg je de stukjes zonder te bakken toe aan de pasta. Schenk er de room bij de pasta en roer er op het laatste de geraspte kaas en krokante ham door.
Breng op smaak met peper en zout, pas op met het zout want de ham is waarschijnlijk al vrij zout. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.