Luchtige cake met mango
😍 33Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Luchtige cake met mango

Een luchtige cake met mango, makkelijk en snel klaar. Dit heerlijk zoete biscuitdeeg is erg licht, daar neem je makkelijk een tweede stuk van!

40 minuten
12 personen
Recept luchtige cake met mango
Luchtige cake met mango ingrediënten

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-03-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vet de springvorm in met boter en een dun laagje bloem. Schil de mango en snijd in niet te dunne plakken. Verdeel de plakken mango over de bodem van de springvorm.

Klop de suiker samen met de eieren tot deze luchtig en bleek is, dit kan 5 tot 10 minuten duren afhankelijk van je elektrische mixer.

Zeef de bloem en zout bij de eieren en gebruik een siliconen spatel om het er kort doorheen te vouwen. Zorg dat het mengsel zo luchtig mogelijk blijft. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. 

Luchtige cake met mango
Luchtige cake met mango

Luchtige cake met mango afmaken – 25 minuten

Verdeel het beslag over de springvorm en bak in de oven voor ongeveer 20 minuten. Tijd is afhankelijk van je oven, dus controleer met een houten prikker. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar.

Plaats een groot bord op de springvorm en keer de cake om zodat de mango aan de bovenkant zit. Verwijder de vorm en plaats de cake eventueel nog even terug in de oven.

Bestrooi dan eerst de mango nog met een dun laagje suiker en laat deze karamelliseren met de grillstand van de oven. Bestrooi eventueel met poedersuiker. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

33 waarderingen
😍
33
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
10 reacties op "Luchtige cake met mango"
Jellie zegt op 02-04-2019
Hallo, zojuist de taart geprobeerd te maken maar helaas ging t niet goed. Veel langer in de oven want hij wilde maar niet gaar worden en de structuur was daarna ook niet goed. Ik denk dat ik de volgende keer maar gewone bloem neem ipv zelfrijzend ;) Tenminste als het daaraan ligt want boter hoort er verder ook niet in toch? Lijkt mij verder een heerlijke taart!
Ohmydish zegt op 02-04-2019
Hallo! Wat jammer om te horen! Het is een 'spongecake', dus daar hoort inderdaad geen boter in. Het verschil met zelfrijzend meel is dat er bakpoeder in zit, dat zorgt ervoor dat het deeg of beslag gaat rijzen. Ik heb het zelf nooit gebruikt in een luchtige cake, dus zou niet met zekerheid kunnen zeggen wat het precies verandert aan dit beslag. De baktijd kan verschillen per oven, geen enkele oven is helaas hetzelfde. Was het beslag zo luchtig mogelijk toen je het in de vorm deed? Hier kan ook nogal wat verschil door komen, als het minder luchtig is zal het namelijk compacter zijn. Had je de eieren en suiker lang laten kloppen voor de luchtigheid? Groetjes Véronique
Joke zegt op 09-06-2019
Hi, ook bij mij is het niet gelukt. Beslag was heel luchtig en in de oven leek het goed te gaan, alleen de binnenkant wilde maar niet garen. Uiteindelijk dreigde de bovenkant (na het omkeren de onderkant) te verbranden terwijl de cake in het midden nog zo goed als vloeibaar was. Helaas...
Ohmydish zegt op 09-06-2019
Het is een hele lichte cake, dus dat deze niet gaar wordt heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb dit recept namelijk al tientallen keren gemaakt en ik gebruik het al jaren zelfs als ik lagentaarten maak (bruidstaarten etc). Heb je toevallig de bovenwarmte van de oven aan gehad? Als ik dit (per ongeluk) doe tijdens het bakken (van welk soort baksel dan ook :)) dan is de bovenkant ook al donker voordat deze gaar is. Groetjes
Betty zegt op 31-07-2019
Heb de taart ook vandaag gemaakt, 12 minuten langer in de oven gedaan, toen dacht ik dat hij gaar was, omgekeerd op een bord gedaan, en de randen waren perfect en luchtig, alleen in het midden van de taart was het te zacht, ik denk dat het komt door de mango, deze was lekker rijp en zoet, maar heeft ook veel vocht afgegeven,waardoor ik denk dat de taart daardoor niet helemaal gegaard was in het midden, maar de smaak is overheerlijk! we hebben ons ook niets van het zachte gedeelte aangetrokken, want hij is zo ontzettend lekker!!
Ohmydish zegt op 01-08-2019
Dankje Betty, ik heb de cake laatst zelf ook weer gemaakt om te kijken of er iets niet klopt in mijn recept. Maar deze klopt helemaal en ik heb elke keer een luchtige licht gekleurde cake die snel klaar is :) De rijpe en vochtige mango kan verklaren waarom het middenin wat zachter was dan de rest inderdaad. Fijne dag!
Karima zegt op 24-07-2022
Ik heb deze net gemaakt maar met pruimen in plaats van mango. Het deeg was heerlijk luchtig maar ook bij mij na 20 min op 160°C was hij nog wit en geheel vloeibaar binnenin. Ik heb de oven snel op 185 °C gezet en de cake zo'n 15 min laten staan. Daarna was hij gaar en heel mooi goudgeel. Ik heb er inderdaad nog wat suiker op gekarameliseerd onder de grill en met wat poedersuiker is het een waar feestje op het bord. Ik ga hem straks pas proeven maar ik twijfel er geen seconde aan dat hij net zo lekker is als hij eruit ziet. Dank je wel voor je recept.
Ohmydish zegt op 25-07-2022

Hoi Karima, klinkt heerlijk met pruimen. Zeker nu de pruimen in het seizoen zijn en extra lekker zijn! Ik maak deze luchtige cake (spongecake) heel vaak en in mijn oven gaat dit precies zoals omschreven. Maar bakrecepten is altijd een dingetje, want elke oven is anders dus dat is wel lastig. Gelukkig dat hij mooi goudgeel is en hopelijk smaakte hij net zo lekker als hij eruit ziet! Fijne dag, liefs Véronique

Sander zegt op 04-01-2023
20 minuten is toch echt te kort hoor.... Na 60-75 min ongeveer op 160 graden kwam er een prachtige taart uit de oven! Dat is niet te verklaren door het verschil in oven volgens mij 😊
Ohmydish zegt op 04-01-2023

Hallo Sander,

Bedankt voor je bericht. Dat kan behalve aan je oven, ook aan het fruit liggen. Bij erg rijpe mango komt meer vocht vrij dan bij een minder zachte mango. Daarnaast kan het ook liggen aan de manier van mixen, als je beslag minder luchtig is zal deze compacter zijn waardoor deze langer gebakken dient te worden. 60-75 minuten is ontzettend lang, mijn oven zou de spongecake na zulke lange tijd helaas verbranden. Fijn om te horen dat de taart alsnog prachtig uit je oven is gekomen! 

Fijne avond en veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.