Wil je eens iets anders als bijgerecht? Maak dan eens deze gewokte sperziebonen met kerrie en cashewnoten. Verrassend lekker en makkelijk!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwijder de uiteindes van de sperziebonen. Pel de rode ui en snijd deze in (halve) ringen en zet opzij.
Verhit de wok tot deze begint te roken, voeg dan olijfolie toe. Bak hier de sperziebonen enkele minuten in, voeg dan het water toe en bak nog enkele minuten langer op hoog vuur.
Door het water zullen de sperziebonen garen zonder dat je ze eerst hoeft voor te koken, om zo het gerecht in één pan te maken. Voeg zodra het water is verdampt de rode ui toe en bak nog enkele minuten langer.
Voeg de kerrie en cashewnoten toe, breng het geheel op smaak met peper en zout. Maak de sperziebonen af met geraspte geitenkaas, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.