Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer
😍 2Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer veganistisch

Deze frisse springrolls met bleekselderij en komkommer zijn heerlijk knapperig, gezond en klaar binnen een half uur. Ook leuk om te serveren als vegetarische snack.

30 minuten
20 personen
Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer ingrediënten

Recept frisse springrolls met bleekselderij en komkommer

Ingrediënten

20 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-09-2017, dit recept is voor 20 personen en duurt 30 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Vul een kleine pan met water en een snufje zout en breng dit aan de kook.

Maak de peultjes schoon door de uiteindes te verwijderen, zo trek je meteen de draad mee die dwars over het peultje loopt. Kook de peultjes kort in het water en zet opzij.

Was de bleekselderij en snijd deze in dunne stukjes, zorg dat alles niet te groot is want dat is lastiger met het rollen van de springrolls.

Van de komkommer hebben we spaghetti gemaakt met behulp van een spiraalsnijder, maar je kunt natuurlijk alle vormen snijden die je wilt.

Snijd de kleine cherry tomaatjes door de helft en als deze erg groot zijn, in kwarten. Zet alle groenten apart klaar. 

Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer
Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer

De frisse springrolls met bleekselderij en komkommer afmaken – 15 minuten

Vul een grote kom met koud water en week een rijstvel kort in het water, doe dit niet te lang want dan zal het rollen onmogelijk worden.

Plaats het rijstvel op het aanrecht en leg in het midden de groenten, zorg dat je niet teveel gebruikt want dan kan het rijstvel niet meer dicht.

Vouw de zijkanten over de groenten heen en rol het geheel dan dicht naar boven toe. Het zal vanzelf dicht plakken door het water. Herhaal tot alle groenten zijn gebruikt.

Maak een simpele saus door sojasaus met rijstwijn azijn en wasabi naar smaak te mengen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

2 waarderingen
😍
2
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
23.06 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.58 g
0.9 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
0.1 g
0 g
Eiwitten
0.78 g
Vezels
0.51 g
Natrium
184.79 mg
Mineralen
Ijzer
0.29 mg
Calcium
13.19 mg
Magnesium
3.91 mg
Kalium
3.91 mg
Fosfor
9.8 mg
Koper
0.01 mg
Zink
0.06 mg
Jodium
0 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
6.95 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
83.44 mg
Vitamine B1
0.02 mg
Vitamine B2
0.02 mg
Vitamine B6
0.02 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
3.35 µg
Vitamine E
0.06 mg
Vitamine K
0.51 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Frisse springrolls met bleekselderij en komkommer"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.