Deze frisse springrolls met bleekselderij en komkommer zijn heerlijk knapperig, gezond en klaar binnen een half uur. Ook leuk om te serveren als vegetarische snack.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-09-2017, dit recept is voor 20 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een kleine pan met water en een snufje zout en breng dit aan de kook.
Maak de peultjes schoon door de uiteindes te verwijderen, zo trek je meteen de draad mee die dwars over het peultje loopt. Kook de peultjes kort in het water en zet opzij.
Was de bleekselderij en snijd deze in dunne stukjes, zorg dat alles niet te groot is want dat is lastiger met het rollen van de springrolls.
Van de komkommer hebben we spaghetti gemaakt met behulp van een spiraalsnijder, maar je kunt natuurlijk alle vormen snijden die je wilt.
Snijd de kleine cherry tomaatjes door de helft en als deze erg groot zijn, in kwarten. Zet alle groenten apart klaar.
Vul een grote kom met koud water en week een rijstvel kort in het water, doe dit niet te lang want dan zal het rollen onmogelijk worden.
Plaats het rijstvel op het aanrecht en leg in het midden de groenten, zorg dat je niet teveel gebruikt want dan kan het rijstvel niet meer dicht.
Vouw de zijkanten over de groenten heen en rol het geheel dan dicht naar boven toe. Het zal vanzelf dicht plakken door het water. Herhaal tot alle groenten zijn gebruikt.
Maak een simpele saus door sojasaus met rijstwijn azijn en wasabi naar smaak te mengen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.