Dukkah
😍 8Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Dukkah vegetarisch

Dip een broodje in olijfolie en vervolgens in dukkah (-dugga, -dukka). Heerlijk als voorafje, met een oorsprong uit Egypte. Recept voor 4 personen.

10 minuten
4 personen
Dukkah ingrediënten
Recept dukkah

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 18-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 27-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
5 minuten
Totale tijd
10 minuten

Voorbereiding – 5 minuten

Doe de noten in de vijzel en plet deze met behulp van de stamper tot redelijk fijne pulp. Doe de geplette noten in een kom en doe de resterende kruiden in de vijzel.

Vermaal deze met behulp van de stamper en voeg toe aan de kom met de geplette noten, meng goed door elkaar heen. 

Dukah
Dukkah (dukah)

Dukkah afmaken – 5 minuten

Verhit een koekenpan op middel-hoog vuur en rooster de vermalen kruiden en geplette noten een minuut of 5 lang. Schud door elkaar heen tijdens het roosteren om aanbranden te verkomen.

Serveer de dukkah met een klein kommetje olijfolie en bijvoorbeeld stokbrood. Dip het brood in de olijfolie, daarna in de dukkah. Dit is een heerlijk voorafje, het is wel zo dat je flink dorst kunt krijgen van dukkah.

Wat vind je van dit recept?

8 waarderingen
😍
8
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Dukkah"
Els Vogelenzang zegt op 30-09-2017
Wij wonen in een streek in Frankrijk waar veel walnoot boomgaarden staan. Ik ga de walnootcake met peren zeker maken dit seizoen!
Ohmydish zegt op 30-09-2017
Geweldig! En wat toevallig, wij emigreren binnenkort naar Frankrijk :) Veel bakplezier alvast, groetjes

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.