Een appeltaart is favoriet bij velen. Deze heerlijke herfstige appeltaart met fudge is zelfs nóg lekkerder dan de klassieke variant.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-11-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 27-10-2024
Begin met het maken van het deeg. Snijd de boter in kleinere blokjes. Rasp de citroen om citroen zeste te maken, en pers daarna het sap uit de citroen.
Gebruik je handen om de boter, zout, suiker, citroen zeste en de helft van het citroensap samen te kneden. Zeef er nu de bloem door. Voeg een beetje water toe als je merkt dat het deeg aan de droge kant is.
Laat het appeltaart deeg nu rusten en maak in de tussentijd de appeltaartvulling. Snijd de fugde in kleine stukjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in evenredige blokjes.
Vermeng de appelblokjes met de rest van het citroensap, gemalen kaneel, custard en kleine stukjes fudge.
Vet de springvorm in met boter en gebruik je handen om een appeltaartbodem te maken met 2/3e van het deeg, je hebt hier geen deegroller voor nodig.
Voeg het paneermeel toe aan de taartbodem, dit is om te voorkomen dat de taartbodem te vochtig wordt.
Verdeel het appelmengsel over de taartbodem en snijd de rest van het deeg in reepjes of verkruimel het deeg, en decoreer hiermee de appeltaart. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.
Bak de appeltaart ongeveer 45 minuten tot een uur lang in de oven. Controleer tussentijds of de taart niet te donker wordt, dit is afhankelijk van de oven.
Dek de taart tijdens het bakken simpelweg af met wat aluminiumfolie als deze te donker wordt. Haal de appeltaart na het bakken uit de oven, en wacht een aantal minuten voordat je deze aansnijd.
Anders heb je grote kans dat de appeltaart vrij snel uit elkaar valt. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Hi Linda,
Bedankt voor je leuke bericht! Appels zakken tijdens het bakken erg veel in, met 2 kilo appels zal de appeltaart tijdens het inzakken alsnog een mooie vorm behouden maar minder kan natuurlijk ook :)
Hele fijne dag, liefs Véronique
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.