Om je vingers bij af te likken! Deze zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok is zo klaar en is heerlijk gevuld met verse ingrediënten. Recept voor 4.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Leg het vlees alvast uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook, ga in de tussentijd verder met het schoonmaken en snijden van de resterende ingrediënten.
Borstel de champignons schoon en snijd deze in partjes. Was de paprika en snijd deze in reepjes . Maak de sperziebonen schoon, snijd dan de uiteinden eraf en halveer ze. Schil de wortelen en snijd in zo dun en klein mogelijke stukjes. Wokken is een snel proces, dun en klein gesneden ingrediënten bakken altijd sneller.
Snijd roosjes uit de halve broccoli. Was de savooiekool en snijd in kleine stukjes. Plet de teentjes knoflook en snijd in stukjes.
Zodra het water kookt voeg je de rijst toe aan de pan. Je kunt de rijst vooraf wassen om ervoor te zorgen dat deze na het koken niet zo plakt. Controleer de verpakking om te zien hoe lang de rijst moet koken.
Voeg een eetlepel zwarte peperkorrels toe aan de vijzel. Vermaal de peperkorrels met behulp van de stamper. Dit gaat het handigst middels een wrijvende beweging, peperkorrels schieten alle kanten op als je er op slaat / verpulverd met de stamper. Doe de peperkorrels in het kommetje.
Halveer de limoen en pers het sap (met je duimen en wijsvingers) eruit, voeg toe aan het kommetje. Voeg dan een eetlepel sesamolie toe en meng goed. Snijd de biefstukken in dunne reepjes en voeg wat zout toe.
Verhit de wok op zo hoog mogelijk vuur. Voeg een flinke scheut olie toe en vrij direct daarna de knoflook en biefstukreepjes toe.
Wacht een minuut of 2, voeg dan de wortel, broccoli, sperziebonen, savooiekool en paprika toe. Roer goed door elkaar om alles evenredig lang en heet te wokken.
Voeg na een minuut of 5 de zwarte pepersaus toe samen met de champignons. Roer weer goed door. Voeg eventueel wat extra zonnebloemolie toe mocht het geheel wat droog ogen.
Breng het geheel op smaak met eventueel wat meer zout. Giet de rijst (op tijd) af en serveer deze met de zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok voor een heerlijk geurende en goed vullende maaltijd! Eet smakelijk.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.