Zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok
😍 5Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok

Om je vingers bij af te likken! Deze zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok is zo klaar en is heerlijk gevuld met verse ingrediënten. Recept voor 4.

25 minuten
4 personen
Zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok ingrediënten

Recept zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Leg het vlees alvast uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook, ga in de tussentijd verder met het schoonmaken en snijden van de resterende ingrediënten. 

Borstel de champignons schoon en snijd deze in partjes. Was de paprika en snijd deze in reepjes . Maak de sperziebonen schoon, snijd dan de uiteinden eraf en halveer ze. Schil de wortelen en snijd in zo dun en klein mogelijke stukjes. Wokken is een snel proces, dun en klein gesneden ingrediënten bakken altijd sneller.

Snijd roosjes uit de halve broccoli. Was de savooiekool en snijd in kleine stukjes. Plet de teentjes knoflook en snijd in stukjes. 

Zodra het water kookt voeg je de rijst toe aan de pan. Je kunt de rijst vooraf wassen om ervoor te zorgen dat deze na het koken niet zo plakt. Controleer de verpakking om te zien hoe lang de rijst moet koken. 

Voeg een eetlepel zwarte peperkorrels toe aan de vijzel. Vermaal de peperkorrels met behulp van de stamper. Dit gaat het handigst middels een wrijvende beweging, peperkorrels schieten alle kanten op als je er op slaat / verpulverd met de stamper. Doe de peperkorrels in het kommetje. 

Halveer de limoen en pers het sap (met je duimen en wijsvingers) eruit, voeg toe aan het kommetje. Voeg dan een eetlepel sesamolie toe en meng goed. Snijd de biefstukken in dunne reepjes en voeg wat zout toe. 

Zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok
Zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok

De zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok afmaken – 10 minuten

Verhit de wok op zo hoog mogelijk vuur. Voeg een flinke scheut olie toe en vrij direct daarna de knoflook en biefstukreepjes toe. 

Wacht een minuut of 2, voeg dan de wortel, broccoli, sperziebonen, savooiekool en paprika toe. Roer goed door elkaar om alles evenredig lang en heet te wokken. 

Voeg na een minuut of 5 de zwarte pepersaus toe samen met de champignons. Roer weer goed door. Voeg eventueel wat extra zonnebloemolie toe mocht het geheel wat droog ogen. 

Breng het geheel op smaak met eventueel wat meer zout. Giet de rijst (op tijd) af en serveer deze met de zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok voor een heerlijk geurende en goed vullende maaltijd! Eet smakelijk.

Wat vind je van dit recept?

5 waarderingen
😍
5
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
382.13 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
7.08 g
4.49 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.54 g
4.5 g
Eiwitten
33.85 g
Vezels
4.97 g
Natrium
697.69 mg
Mineralen
Ijzer
4.94 mg
Calcium
99.09 mg
Magnesium
55.63 mg
Kalium
55.63 mg
Fosfor
405.73 mg
Koper
0.62 mg
Zink
6.65 mg
Jodium
0.04 µg
Selenium
30 µg
Vitamines
Vitamine C
111.51 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
0.5 mg
Vitamine B1
0.27 mg
Vitamine B2
0.6 mg
Vitamine B6
0.93 mg
Vitamine B12
3 µg
Foliumzuur
69.23 µg
Vitamine E
0.75 mg
Vitamine K
48.38 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.