Ohmydish.nl


Zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok

Om je vingers bij af te likken! Deze zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok is zo klaar en is heerlijk gevuld met verse ingrediënten. Recept voor 4.

Zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok
25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 limoenen
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 magere runderlapjes
  • 1 rode paprika
  • 3 wortelen
  • handvol sperziebonen
  • halve broccoli
  • halve savooiekool
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 6 - 8 witte champignons
  • Zout
  • 2 flinke scheuten zonnebloemolie
  • Rijst om erbij te serveren, wij kozen voor 3 granen rijst
Zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Wok
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kommetje
  • Vijzel en stamper
  • Dunschiller
  • Middelgrote pan
  • Vergiet

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zwarte-peper-limoen-biefstuk-uit-de-wok


Voorbereiding -- 15 minuten

Leg het vlees alvast uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook, ga in de tussentijd verder met het schoonmaken en snijden van de resterende ingrediënten.

Borstel de champignons schoon en snijd deze in partjes. Was de paprika en snijd deze in reepjes . Maak de sperziebonen schoon, snijd dan de uiteinden eraf en halveer ze. Schil de wortelen en snijd in zo dun en klein mogelijke stukjes. Wokken is een snel proces, dun en klein gesneden ingrediënten bakken altijd sneller. Snijd roosjes uit de halve broccoli. Was de savooiekool en snijd in kleine stukjes. Plet de teentjes knoflook en snijd in stukjes.

Zodra het water kookt voeg je de rijst toe aan de pan. Je kunt de rijst vooraf wassen om ervoor te zorgen dat deze na het koken niet zo plakt. Controleer de verpakking om te zien hoe lang de rijst moet koken.

Voeg een eetlepel zwarte peperkorrels toe aan de vijzel. Vermaal de peperkorrels met behulp van de stamper. Dit gaat het handigst middels een wrijvende beweging, peperkorrels schieten alle kanten op als je er op slaat / verpulverd met de stamper. Doe de peperkorrels in het kommetje. Halveer de limoen en pers het sap (met je duimen en wijsvingers) eruit, voeg toe aan het kommetje. Voeg dan een eetlepel sesamolie toe en meng ietswat door elkaar heen.

Snijd de biefstukken in dunne reepjes en voeg wat zout toe.

Zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok Zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok

De zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok afmaken -- 10 minuten

Verhit de wok op zo hoog mogelijk vuur. Voeg een flinke scheut olie toe en vrij direct daarna de knoflook en biefstukreepjes toe. Wacht een minuut of 2, voeg dan de wortel, broccoli, sperziebonen, savooiekool en paprika toe. Roer goed door elkaar om alles evenredig lang en heet te wokken. Voeg na een minuut of 5 de zwarte pepersaus toe samen met de champignons. Roer weer goed door. Voeg eventueel wat extra zonnebloemolie toe mocht het geheel wat droog ogen. Breng het geheel op smaak met eventueel wat meer zout.

Giet de rijst (op tijd) af en serveer deze met de zwarte peper-limoen biefstuk uit de wok voor een heerlijk geurende en goed vullende maaltijd! Eet smakelijk.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Antilliaanse runderstoofpot

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.