Een heerlijk en makkelijk gerecht met een Oosters tintje, hij is nogal donker van kleur dus ik noem dit gerecht 'Zwarte kip'. Een heerlijke saus met o.a. knoflook en ketjap.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zwarte-kip
Tip: Je kunt eventueel ook kipdijfilets gebruiken.
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Pers het sap uit een halve citroen en meng dit samen met sambal, bruine basterdsuiker, tamarindepasta, ketjap en sojasaus in een kleine kom.
Verwijder eventueel vet en spieren van de kipfilets en snijd de kip in stukken. Maak de stukken niet te groot maar ook niet te klein.
Verhit een scheutje olie in een middelgrote bakpan en fruit hierin de ui en knoflook enkele minuten. Voeg de geraspte gember toe en bak dit nog kort mee.
Voeg dan de kipblokjes toe en bak het geheel nog enkele minuten langer. Zet het vuur lager en schenk het ketjap mengsel erbij. Laat het geheel zachtjes koken tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.
Serveer de zwarte kip met bijvoorbeeld gekookte rijst, sperziebonen en kroepoek. Bak de sperziebonen bijvoorbeeld kort in de wok en breng op smaak met peper, zout en een beetje kerrie. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Wat is tamarindepasta?
Tamarinde pasta, ofwel assem, is te koop bij de toko en de meeste supermarkten. Het is een pasta gemaakt van vruchten in grote bruine peulen. Deze peulen zijn afkomstig van een tropische Afrikaanse boom. Het heeft een mild zure smaak, een beetje limoen achtig.
Kan ik sojasaus vervangen?
Je kunt de sojasaus eventueel vervangen door ketjap, voeg dan bijvoorbeeld een beetje zout toe want sojasaus geeft dit gerecht een zoute en hartige smaak.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.