Zuurkool gestoofd in donker bier
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zuurkool gestoofd in donker bier

Deze zuurkool gestoofd in donker bier is een typisch gerecht die je in de herfst en winter op tafel zet. Met aardappelen en worst, recept voor 4 personen.

30 minuten
4 personen
Zuurkool gestoofd in donker bier ingrediënten
Recept zuurkool gestoofd in donker bier

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-11-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 05-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Vul de grote pan met water en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook. Schil de aardappelen met behulp van een dunschiller en snijd dan in kleinere stukken.

Voeg de aardappelen toe aan de pan met kokend water en kook de aardappelen gaar. Snijd het uitje in fijne stukjes. 

Zuurkool gestoofd in donker bier
Zuurkool gestoofd in donker bier

De zuurkool gestoofd in donker bier afmaken – 20 minuten

Giet de zuurkool af en was onder koud, stromend water. Plaats een middelgrote bakpan op het vuur, voeg de zuurkool, laurierblaadjes, kruidnagels en de inhoud van 2 flesjes bruin bier toe.

Voeg de gesneden ui toe en zet het vuur laag. Laat de zuurkool 20 minuten lang zachtjes garen. Roer zo nu en dan. Voeg boter toe in de andere middelgrote bakpan en bak daarin de worsten bruin.

Giet de aardappelen en de zuurkool af en serveer met de gebakken worsten. Je kunt heel makkelijk controleren of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken.

Gaat de vork er makkelijk in? Dan zijn de aardappelen gaar. Vergeet niet de laurierbladeren en de kruidnagels uit de pan te halen. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
638.28 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
45.82 g
8.21 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
27.63 g
9.93 g
Eiwitten
32.95 g
Vezels
12.84 g
Natrium
2565.73 mg
Mineralen
Ijzer
3.69 mg
Calcium
211.34 mg
Magnesium
104.12 mg
Kalium
104.12 mg
Fosfor
335.6 mg
Koper
0.36 mg
Zink
3.08 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
81.5 mg
Vitamine D
0.14 mg
Vitamine A
0.06 mg
Vitamine B1
0.48 mg
Vitamine B2
0.46 mg
Vitamine B6
1.07 mg
Vitamine B12
1.1 µg
Foliumzuur
55.83 µg
Vitamine E
0.12 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zuurkool gestoofd in donker bier"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.