Deze zuurkool gestoofd in donker bier is een typisch gerecht die je in de herfst en winter op tafel zet. Met aardappelen en worst, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-11-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul de grote pan met water en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook. Schil de aardappelen met behulp van een dunschiller en snijd dan in kleinere stukken.
Voeg de aardappelen toe aan de pan met kokend water en kook de aardappelen gaar. Snijd het uitje in fijne stukjes.
Giet de zuurkool af en was onder koud, stromend water. Plaats een middelgrote bakpan op het vuur, voeg de zuurkool, laurierblaadjes, kruidnagels en de inhoud van 2 flesjes bruin bier toe.
Voeg de gesneden ui toe en zet het vuur laag. Laat de zuurkool 20 minuten lang zachtjes garen. Roer zo nu en dan. Voeg boter toe in de andere middelgrote bakpan en bak daarin de worsten bruin.
Giet de aardappelen en de zuurkool af en serveer met de gebakken worsten. Je kunt heel makkelijk controleren of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken.
Gaat de vork er makkelijk in? Dan zijn de aardappelen gaar. Vergeet niet de laurierbladeren en de kruidnagels uit de pan te halen. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.