Zomerse witte bonensoep
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zomerse witte bonensoep

Een zomerse witte bonensoep is heerlijk vullend, te serveren als lunch of avondmaaltijd. Met meiknol, aardappel, wortel en meer.

1 uur 30 minuten
6 personen
Zomerse witte bonensoep ingrediënten
Recept zomerse witte bonensoep

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-06-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur 15 minuten
Totale tijd
1 uur 30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Let op: week de gedroogde bonen minimaal 12 uur lang in ruim koud water. Je kunt de gerookte spekjes ook weglaten en meer zout of een extra bouillonblokje toevoegen als smaakmaker.

Schil de aardappelen en snijd deze in niet al te dikke (halve) plakken. Schil de meiknollen en snijd deze in parten. Schil de wortels en snijd deze ook in plakken, niet te dun maar ook niet te dik.

Was de bleekselderij goed, gebruik zowel de stengels als het blad, en snijd deze grof. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. 

Zomerse witte bonensoep
Zomerse witte bonensoep

Zomerse witte bonensoep afmaken – 45 minuten

Verhit een beetje boter in een grote pan en bak hier de spekjes enkele minuten in. Voeg de meiknollen, wortel, aardappel en knoflook toe en bak dit nog enkele minuten.

Voeg de witte bonen samen met 1,5e liter bouillon en de takjes rozemarijn toe en breng aan de kook. Zodra de soep kookt zet je het vuur laag.

Laat ongeveer een uur zachtjes koken, voeg halverwege de bleekselderij (met blad) toe en zodra de bonen zacht genoeg zijn is de soep klaar.

Verwijder dan de takjes rozemarijn en breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met brood als lunch of avondmaaltijd. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
0 reacties op "Zomerse witte bonensoep"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.