Ohmydish.nl


Zoetzure sugarsnaps met rijst

Deze zoetzure sugarsnaps met rijst is een heerlijk doordeweeks gerecht. Serveer met peterselie en een plakje citroen. Recept voor 4 personen.

Zoetzure sugarsnaps met rijst
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Zoetzure sugarsnaps met rijst

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 gram sugarsnaps
  • 200 gram witte champignons
  • 200 gram varkensvlees
  • 200 gram witte rijst
  • sojasaus
  • Honing
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 rode ui
  • sesamzaadjes (rooster deze eerst)
  • 200 ml kippenbouillon
  • sesamzaadolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel maïzena
Zoetzure sugarsnaps met rijst ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote pan
  • Kleine (saus) pan
  • Grote bakpan of wok
  • Koksmes
  • Snijplank

Bereiden


30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoetzure-sugarsnaps-met-rijst


Voorbereiding -- 15 minuten

Snijd de twee teentjes knoflook fijn en snijd het rode uitje in ringen. Maak de champignons schoon en snijd deze dan in dunne plakjes.

Bak de champignons in de kleine sauspan op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel honing, 1 eetlepel sojasaus en 75 ml kippenbouillon toe zodra de champignons beginnen te slinken. Kook totdat vrijwel alle vloeistof verdampt is. Doe dit dan in een kleine kom.

Zoetzure sugarsnaps met rijst Zoetzure sugarsnaps met rijst

De zoetzure sugarsnaps met rijst afmaken -- 15 minuten

Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Kook de rijst aan de hand van de instructies op de verpakking. Verhit in de tussentijd sesamzaadolie in de grote bakpan of wok. Voeg dan de gesneden knoflook, chilipoeder, gemberpoeder en rode uiringen toe. Fruit een aantal minuten aan en voeg dan het varkensvlees toe. Je kunt het varkensvlees bijvoorbeeld in lange repen snijden.

Voeg de sugarsnaps samen met de resterende kippenbouillon toe. Voeg 1 eetlepel honing toe. Zet het vuur iets lager en laat het geheel 3 tot 4 minuten rustig pruttelen. Maak de saus dikker door er wat maïzena doorheen te roeren. Serveer de zoetzure sugarsnaps met rijst en geroosterde sesamzaadjes. Garneer met verse peterselie en een schijfje citroen. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Vanille milkshake
Volgend recept →
Dumplings met gehakt

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.