Zoete aardappel wafels met vijgen zijn een aanrader voor het ontbijt of lunch. Lichtzoet door de vijgen en extra lekker met pecannoten en een vleugje nootmuskaat of kaneel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-09-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken, hoe groter de stukken hoe lang het duurt voor deze zacht zijn. Kook de zoete aardappel tot deze volledig zacht is.
Giet deze dan af en pureer deze, dit kun je doen met een staafmixer of druk deze door een fijne zeef en laat de puree dan een beetje afkoelen.
Smelt ondertussen boter, dit kun je in een kleine sauspan of magnetron doen. Meng de puree dan samen met basterdsuiker, eieren en melk tot een glad mengsel. Je kunt dit het makkelijkste met een elektrische mixer doen voor het gladste resultaat.
Voeg dan geleidelijk bloem toe samen met nootmuskaat, bakpoeder en zout. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot een glad beslag.
Was 6 vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen in kleine stukjes. Roer de stukjes vijg door het beslag.
Verwarm het wafelijzer en gebruik een kwast of keukenpapier om het wafelijzer in te vetten met een beetje boter. Verdeel een hoopje van het beslag in het midden van het ijzer en sluit dan het wafelijzer.
Bak de wafels enkele minuten, de exacte tijd is afhankelijk van het type wafelijzer dat je gebruikt. Gebruik een vork om de wafels naar een rooster te verplaatsen, herhaal tot het beslag op is.
Je kunt deze wafels nu warm, lauwwarm of koud eten. Serveer met gehakte pecannoten. Geniet ervan!
Kan ik de pecannoten ook door het beslag doen?
Je kunt de pecannoten ook fijner hakken en deze samen met de verse vijgen door het beslag roeren.
Moet ik perse verse vijgen gebruiken?
Je kunt eventueel ook gedroogde vijgen gebruiken i.p.v. verse vijgen. Verse vijgen hebben echter een andere textuur, wat beter past bij de wafels.
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.