Zoete aardappel wafels met vijgen
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zoete aardappel wafels met vijgen vegetarisch

Zoete aardappel wafels met vijgen zijn een aanrader voor het ontbijt of lunch. Lichtzoet door de vijgen en extra lekker met pecannoten en een vleugje nootmuskaat of kaneel.

45 minuten
6 personen
Zoete aardappel wafels met vijgen ingrediënten

Recept zoete aardappel wafels met vijgen

Ingrediënten

6 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-09-2022, dit recept is voor 6 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 30 minuten

Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken, hoe groter de stukken hoe lang het duurt voor deze zacht zijn. Kook de zoete aardappel tot deze volledig zacht is.

Giet deze dan af en pureer deze, dit kun je doen met een staafmixer of druk deze door een fijne zeef en laat de puree dan een beetje afkoelen. 

Smelt ondertussen boter, dit kun je in een kleine sauspan of magnetron doen. Meng de puree dan samen met basterdsuiker, eieren en melk tot een glad mengsel. Je kunt dit het makkelijkste met een elektrische mixer doen voor het gladste resultaat. 

Voeg dan geleidelijk bloem toe samen met nootmuskaat, bakpoeder en zout. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot een glad beslag. 

Was 6 vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen in kleine stukjes. Roer de stukjes vijg door het beslag.

Zoete aardappel wafels met vijgen
Zoete aardappel wafels met vijgen

Zoete aardappel wafels met vijgen afmaken – 15 minuten

Verwarm het wafelijzer en gebruik een kwast of keukenpapier om het wafelijzer in te vetten met een beetje boter. Verdeel een hoopje van het beslag in het midden van het ijzer en sluit dan het wafelijzer. 

Bak de wafels enkele minuten, de exacte tijd is afhankelijk van het type wafelijzer dat je gebruikt. Gebruik een vork om de wafels naar een rooster te verplaatsen, herhaal tot het beslag op is. 

Je kunt deze wafels nu warm, lauwwarm of koud eten. Serveer met gehakte pecannoten. Geniet ervan!

Tips!

Kan ik de pecannoten ook door het beslag doen?

Je kunt de pecannoten ook fijner hakken en deze samen met de verse vijgen door het beslag roeren.

Moet ik perse verse vijgen gebruiken?

Je kunt eventueel ook gedroogde vijgen gebruiken i.p.v. verse vijgen. Verse vijgen hebben echter een andere textuur, wat beter past bij de wafels.

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
429.19 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
62.3 g
19.76 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
12.82 g
6.65 g
Eiwitten
11.74 g
Vezels
4.03 g
Natrium
125.44 mg
Mineralen
Ijzer
1.79 mg
Calcium
100.35 mg
Magnesium
37.27 mg
Kalium
37.27 mg
Fosfor
162.85 mg
Koper
0.3 mg
Zink
1.28 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.21 µg
Vitamines
Vitamine C
13.27 mg
Vitamine D
0.68 mg
Vitamine A
0.48 mg
Vitamine B1
0.19 mg
Vitamine B2
0.23 mg
Vitamine B6
0.44 mg
Vitamine B12
0.76 µg
Foliumzuur
41.58 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
2 reacties op "Zoete aardappel wafels met vijgen"
Marie zegt op 19-09-2024
Op de foto is er een pakje droge gist te zien, in het geschreven recept staat er bakpoeder... Ik ben in de war 🫨😵‍💫🫣
Véronique zegt op 19-09-2024
Hallo Marie, Ik snap je verwarring, de namen in het Frans lijken op elkaar. Op de foto zie je een zakje 'levure chimique', dat betekent bakpoeder in het Frans. Gist in het Frans is 'levure boulangère'. Veel liefs, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.