Zoete aardappel wafels met vijgen

(4)

Zoete aardappel wafels met vijgen zijn een aanrader voor het ontbijt of lunch. Lichtzoet door de vijgen en extra lekker met pecannoten en een vleugje nootmuskaat of kaneel.

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt
Zoete aardappel wafels met vijgen

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram zoete aardappel
  • 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 300 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • halve theelepel nootmuskaat of kaneel
  • snuf zout
  • 4 eetlepels gesmolten boter + extra
  • 6 vijgen + extra
  • pecan noten
Zoete aardappel wafels met vijgen Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • kleine pan
  • staafmixer of fijne zeef
  • middelgrote kom
  • garde
  • snijplank & koksmes
  • wafelijzer
  • siliconen kwast of keukenpapier

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoete-aardappel-wafels-met-vijgen


Voorbereiding – 30 minuten

Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken, hoe groter de stukken hoe lang het duurt voor deze zacht zijn. Kook de zoete aardappel tot deze volledig zacht is.

Giet deze dan af en pureer deze, dit kun je doen met een staafmixer of druk deze door een fijne zeef en laat de puree dan een beetje afkoelen. 

Smelt ondertussen boter, dit kun je in een kleine sauspan of magnetron doen. Meng de puree dan samen met basterdsuiker, eieren en melk tot een glad mengsel. Je kunt dit het makkelijkste met een elektrische mixer doen voor het gladste resultaat. 

Voeg dan geleidelijk bloem toe samen met nootmuskaat, bakpoeder en zout. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot een glad beslag. 

Was 6 vijgen, verwijder de steeltjes en snijd de vijgen in kleine stukjes. Roer de stukjes vijg door het beslag.

Zoete aardappel wafels met vijgen
Zoete aardappel wafels met vijgen

Zoete aardappel wafels met vijgen afmaken – 15 minuten

Verwarm het wafelijzer en gebruik een kwast of keukenpapier om het wafelijzer in te vetten met een beetje boter. Verdeel een hoopje van het beslag in het midden van het ijzer en sluit dan het wafelijzer. 

Bak de wafels enkele minuten, de exacte tijd is afhankelijk van het type wafelijzer dat je gebruikt. Gebruik een vork om de wafels naar een rooster te verplaatsen, herhaal tot het beslag op is. 

Je kunt deze wafels nu warm, lauwwarm of koud eten. Serveer met gehakte pecannoten. Geniet ervan!

Wat vind jij van dit recept?

4 stemmen

Zoete aardappel wafels met vijgen: Veel gestelde vragen

Kan ik de pecannoten ook door het beslag doen?

Je kunt de pecannoten ook fijner hakken en deze samen met de verse vijgen door het beslag roeren.

Moet ik perse verse vijgen gebruiken?

Je kunt eventueel ook gedroogde vijgen gebruiken i.p.v. verse vijgen. Verse vijgen hebben echter een andere textuur, wat beter past bij de wafels.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.